Mario Šoštarić vara Andreasa Volfa (©Reuters)
Mario Šoštarić vara Andreasa Volfa (©Reuters)

Konačno pravi Hrvati: Bombarder Martinović i stari majstor Duvnjak rešetali Nemce

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 12:34

Posle dve loše utakmice tim Dagura Sigurdsona zaigrao kako ume i pobedio Pancere sa 31:26 (15:13) i približio se četvrtfinalu olimpijskog turnira za rukometaše

Provukli su se protiv Japanaca, Slovenci su im očitali lekciju pre dve dana, ali su se rukometaši Hrvatske vratili u pobednički ritam, razbivši do ovog kola neporaženu Nemačku – 31:26 (15:13). U obračunu islandskih stručnjaka na klupama ovih reprezentacija bolji je bio mlađi Dagur Sigurdson koji je taktičtki nadigrao Alfreda Gislasona.

Ivan Martinović je pokazao da je prva zvezda Kockastih, da je igrač za velika dela. Slao je priojektile levoruki bombarder za koga Andreas Volf nije imao rešenja. Odličan je bio i kapiten Domagoj Duvnjak. Vukao je kada je bilo najvažnije. Ključnu prednost Hrvatska je napravila na početku drugog poluvremena, kada je dala dva gola kada je bila nebranjena mreža Pancera. Golman Dominik Kuzmanović i desno krilo Mario Šoštarić su pogodili.

Izabrane vesti

Odlepili su se Kockasti na 20:15 i visoku prednost držali do kraja, za drugi trijumf u Parizu i korak bliže četvrtfinalu olimpijskog turnira.

19.00: (1,30) Francuska (9,00) Egipat (4,40)

Nekoliko dobrioh odbrana kada se lomilo imao je i Kuzmanović, novi čuvar mreže Gumersbaha, prošle sezone Neksea. Odbrana je bila granitna. Samo je robusni pivotmen Johanes Gola mučio Hrvate na crti (šut 8/9) i donekle levoruki Renars Uščins, rođen u Letoniji. Ipak, od starta meča Hrvati su dominirali i pokazali da imaju rešenja za Pancere. Dobili su ih početkom godine na Evroskom prvenstvu u Kelnu.

Ivan Martinović je pogodio devet puta mrežu Pancera iz 14 pokušaja. Po pet su dali Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić, dok se Lovro Mihić četiri puta upisao u listu strelaca. Dominik Kuzmanović je bio odličan na golu, 12 odbrana, dok je Matej Mandić u prvom poluvremenu skinuo sedmerac Grgiću. Johanes Gola je bio najefikasniji kod Nemačke sa osam pogodaka, dok je Renars Uščins pogodio četiri puta. Nije imao dan ni jedan od najboljih golmana današnjice Andreas Volf sa samo osam intervencija.

Norveška je golom uz zvuk sirene pobedila Mađarsku sa 26:25 u prvom meču trećeg kola. Maksimalan učinak Vikinga posle tri meča donelo je levo krilo Aleksander Blonc. On je bio igrač meča sa devet pogodaka, dok je najbolji bek Norvežana na Olimpijskim igrama Simen Lise sa šest pogodaka.

Sander Sagosen je samo tri puta zatresao mrežu iz osam pokušaja. Briljirao je na golu Torbjern Bergerud sa 14 odbrana. Kod Mađara, golman Krištof Palašič je imao 10 intervencija, a najefikasniji kod naših severnih suseda bili su Bence Imre, Bence Banhidi i Rikard Bodo sa po šest golova.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠE – 3. KOLO

Sreda

Norveška – Mađarska 26:25 (11:13)

Hrvatska – Nemačka 31:26 (15:13)

14.00: (1,05) Španija (18,0) Japan (13,0)

16.00: (6,25) Slovenija (12,0) Švedska (1,17)

19.00: (1,30) Francuska (9,00) Egipat (4,40)

21.00: (1,85) Danska (hen -13,5) Argentina (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pariz 2024rukometna reprezentacija hrvatskerukometna reprezentacija nemačkeDagur Sigurdson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara