(©Reuters)
(©Reuters)

Podraščanin ne pada u euforiju posle prvog boda: Glavne utakmice su protiv Slovenije i Kanade

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 20:24

"Vidi se da Ervin i Šimenjez nisu u formi i mogli smo to malo bolje da iskoristimo, ali Bože moj. Jedan bod smo osvojili i to nam dosta znači", ističe srednji bloker srpske reprezentacije

U odličnom izdanju predstavila se muška odbojkaška reprezentacija Srbije na startu Olimpijskih igara. Nažalost, to nije bilo dovoljno za senzacionalnu pobedu nad Francuskom, ali je osvojen bod. Domaćini i aktuelni olimpijski prvaci slavili su u pet setova (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6), što daje nadu da bi naši odbojkaši u nastavku takmičenja mogli da doguraju dalje nego što se možda očekivalo, odnosno da kao jedna od prve dve ekipe u grupi prođu direktno u četvrtfinale.

I pored ohrabrujuće partije, iskusni Marko Podraščanin ne želi euforiju i upozorava da Orlovima tek slede glavni mečevi.

Izabrane vesti

"Ne rastu očekivanja, mi smo i dalje poslednja ekipa koja se plasirala na Olimpijske igre i koja je iznenadila favorizovanu Francusku, olimpijskog šampiona, tako treba da ostane. Vidi se da Ervin i Šimenjez nisu u formi i mogli smo to malo bolje da iskoristimo, ali Bože moj. Jedan bod smo osvojili i to nam dosta znači. Glavne utakmice su protiv Slovenije i Kanade", izjavio je najefikasniji igrač naše selekcije u večerašnjoj utakmici sa 13 poena.

Što se tiče partije protiv Trikolora, Podraščanin žali zbog pada igre u odlučujućem trenutku - taj-brejku.

"Dobar početak ali ne možemo biti zadovoljnoi taj-brejkom koji smo katastrofalno otvorili, a Francuzi su bili spremni da ih iznenadimo. Pre utakmice sam rekao da uloga autosajdera donosi prednost, mi smo danas iznenadili Francuze i igrali jako dobro. Bila je dobra energija, dobro smo otvorili utakmicu i borili se za svaki poen s obzirom na to da su ovo Olimpijske igre i nekima od nas poslednji turnir. Možemo da budemo zadovoljni, bilo je dosta pozitivnih stvari ali mi je krivo što smo izgubili taj-brejk zbog naših grešaka. Nisu oni ništa specijalno odigrali. Ova utakmica daje nam za pravo da možemo da se nadamo dobrom nastavku ako još malo poboljšamo igru".

Iskusni srednji bleker osvrnuo se i na pune tribine u Parizu.

"Predivno je bilo, 12.000 ljudi. Stvarno je uživanje čak i u ovim godinama igrati u ovakvom ambijentu. Posebno jer je u Parizu, gde smo 2019. osvojili poslednju zlatnu medalju", istakao je Podraščanin.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara