Nije sve idealno u Parizu: Sportisti se žale na hranu, krevete, a Britanci doveli svog kuvara

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 15:07

Francuzi pokušavaju da sve srede, ali puno je posla

Nikako nije lako i jednostavno organizovati Olimpijske igre. Sve uči su uprte u Pariz, a iako je tek treći dan takmičenja, mnogi sportisti su krenuli da se žale na uslove. Pre svega na lošu hranu, neudobne krevete, nedostatak klima uređaja u sobama i neorganizovan prevoz.

Francuski Organizacioni komitet OI je navodno saslušao sve primedbe i planira da popravi šta god je moguće, pre svega se planira povećanje broja osoblja za organizovanje prevoza, kao i dodavanja dodatnih vozila za sportiste, javio je list Parizijen.

Izabrane vesti

Što se tiče primedbi, prednjače Britanci su koji su neke stvari uzeli u svoje ruke.

Naime, britanska delegacija je pokazala nezadovoljstvo hranom u Olimpijskom selu i odlučila da dovede svog kuvara, tako da ti sportisti sada uzimaju odvojeno obroke od ostalih delegacija. Britanci su očekivali više hrane, posebno mesa i jaja, i žalili su se što u kantini ne mogu sami da se usluže. Francuzi su odgovorili da su obroci manji da bi se izbeglo bacanje hrane.

Mnogi sportisti su na spostvenim nalozima na društvenim mrežama pokazali kako izgleda život u selu. Teniska zvezda Koko Gof je na TikToku snimila i pokazala kako čak 10 sportistkinja koristi dva kupatila tokom trajanja Igara.

Nemački sportisti su se žalili na gužvu u kantini i što nema više osoblja da ih usluži. Ocenili su da ni kvalitet ni količina hrane nisu dobri.

Bilo je i žalbi na neudobne krevete, da su suviše tvrdi, i da nema klima uređaja. Francuski komitet je rekao da će učiniti sve da reši te probleme.

Švajcarski veslač je otkrio da su mnogi odlučili da ne budu u selu, već su uzeli smeštaje u hotelima zbog boljih uslova uz činjenicu da je Olimpijsko selo predaleko od nekih objekata gde se održavaju sportovi.

Olimpijske igre su počele 26. jula, traju do 11. avgusta.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara