(Reuters)
(Reuters)

Nakratko je zamirisalo na senzaciju… A onda, Paola Egonu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 11:15

Italijanke izgubile set od Dominikanki

Počeo je i olimpijski turnir za odbojkašice. Zanimljivije nego što se očekivalo…

Prvi favorit i osvajač Lige nacija, Italija je najtežu grupu otvorila pobedom nad Dominikanskom Republikom 3:1 (25:21, 24:26, 25:21, 25:18). Očekivanom, ali izvojevanom nešto teže nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

Znalo se da Dominikanke mogu da budu nezgodan rival i pokazale su to u drugom i trećem setu kada su vodile izjednačenu borbu. Italija ima daleko veći kvalitet i pre svega Paolu Egonu. Kada je najbolja odbojkašica Azura pronašla ritam, Dominikankama nije bilo spasa…

Egonu je nešto slabije ušla u meč, osvojila samo četiri poena u prvom setu, ali je njena zamena Jekaterina Antropova pogodila as servis za 25:19 i sve je išlo svojim tokom.

Sigurno su Italijanke otvorile i drugi set, držale vođstvo a onda je dominikanski korektor Gaila Gonsales ušla u seriju dobrih poteza, Egonu je napravila grešku i usledilo je izjednačenja u setovima.

Dominikanke su nakratko najavile senzaciju. Fantastične odbrane Brende Kastiljo su dale krila saigračicama koje su bile ravnopravne i u trećem setu. Vodile su devojke sa Kariba 15:13 kada su ušle u seriju nedopustivih grešaka poput pogrešnih rotacija. Na servis je došla Paola Egonu i prelomila meč. Pronašla je svoj poenterski ritam, osvojila čak 12 poena samo u trećem setu i trasirala Italiji put ka pobedi. Četvrti set je bio formalnost pa je Hulio Velasko pružio šansu i nekim mlađim igračicama.

Egonu je meč završila sa 25 poena od kojih je čak 18 osvojila u poslednja dva seta kada je imala 56 procenata uspešnosti u napadu. Gaila Gonzales je na drugoj strani odgovorila sa 21 poenom.

Podsetimo, u grupi sa Italijankama i Dominikankama su još Turska i Holandija.



tagovi

OdbojkaŽenska odbojkaška reprezentacija ItalijeŽenska odbojkaška reprezentacija Dominikanske RepublikeDominikanska RepublikaPariz 2024Paola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara