(©RSS)
(©RSS)

Juniorke Srbije posle 10 godina na SP

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.06.24. | 08:41

Aleksandar Brković posetio reprezentativke u Vrnjačkoj Banji

Ženska juniorska reprezentacija Srbije uveliko se sprema za odlazak u Makedoniju gde će od 19. juna učestvovati na svetskoj rukometnoj smotri svoje generacije.

Do odlaska na prvenstvo se došlo odustajanjem selekcije Novog Zelanda, ali to ne umanjuje činjenicu da su Srpkinje posle evropske, ponovo deo i svetske elite prvi put posle 10 godina.

Izabrane vesti

Vatreno krštenje za novi juniorski talas srpskog ženskog rukometa na Svetskom prvenstvu neće biti ni malo lak jer nam je dodeljeno mesto u najtežoj grupi u kojoj se nalaze Francuska, Nemačka i Španija.

Ipak, to ne umanjuje veru RSS u ove sjajne devojke, što odlazak generalnog sekretara Aleksandra Brkovića u Vrnjačku Banju gde su pripreme i pokazuje.

Najbitnije mi je da smo dolaskom na pripreme pokazali devojkama koliko verujemo u njih bez obzira što je grupa izuzetno teška. Na osnovu svega što se izdešavalo u prethodnom periodu i našeg puta do prvenstva u Makedoniji evidentno je koliko je bilo važno što su devojke kvalifikacioni turnir odigrale ozbljino i angažovano i da su pobedom na Hrvatskom došle u priliku u kojoj nijedna ženska juniorska selekcija Srbije nije bila poslednjih deset godina. Na kraju dana, kao otac tri devojčice, a zatim i kao trener i sportski radnik osećam dužnost da im budem vetar u leđa, ali i da novi stručni štab oseti adekvatnu podršku koju im kompletan kolektiv RSS pruža”, zaključio je Brković.



tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija SrbijeAleksandar Brkovićrss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara