(©MN Press)
(©MN Press)

Spartak izvukao deblji kraj u igri nerava – ostao bez Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 23:51

Subotičani izgubili u dramatičnoj završnici od litvanskog Juventusa

Ušao je subotični Spartak u elitni rang ABA lige, ali u Ligu šampiona – neće.

Oprobao se u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i u igri nerava izvukao deblji kraj. Popustili su živci košarkašima Spartaka u završnici protiv litvanskog Juventusa, zaustavljeni su na prvom koraku turnira u Turskoj i stavljena je tačka na evropsku odiseju Subotičana – 87:84.

Izabrane vesti

Interesantan tim sklopio je Vladimir Jovanović na severu Srbije, okupio pojedine igrače koji imaju pozamašan broj sezona u regionalnom takmičenju. Možda to bude dovoljno za pristojna izdanja i rezultate u ABA ligi, međutim, za Ligu šampiona nije bilo dovoljno. A, lako je moglo da bude drugačije.

Spartak nije bio neubedljiv, naprotiv, imao je dobre periode. Često je i vodio, no kako je meč odmicao, počeo je da gubi kontrolu. Juventus je u završnicu ušao sa vođstvom, a Dušan Miletić je 12 sekundi pre kraja pokupio promašaj Nemanje Gordića i bio precizan.

Bilo je pola koša razlike za litvanski klub, nije uspeo Spartak da iščačka loptu, pa je Stefan Momirov napravio faul. Dominik Grin je realizovao slobodna bacanja, a tim Vladimira Jovanovića nije uspeo da uputi šut ka košu. Na taj način propala je poslednja šansa za produžetak...

Devon Denijels bio je ubedljivo najbolji pojedinac kod Spartaka, ubacio je čak 25 poena. Dušan Miletić upisao je 15, Nemanja Gordić je zastao na 13, a Danilo Nikolić na 11 poena. Najefikasniji kod Juventusa bio je El Džej Torp sa 23 poena.



tagovi

KK Spartak SuboticaKK JuventusFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara