REZZIME DANA (sreda): Seltik i Ajaks bacali 'petarde' rivalima pod noge

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.24. | 23:59

Pročitajte ko vam je doneo novac 18. septembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

SELTIK - SLOBAN BRATISLAVA (tip 1, kvota 1,28) - rezultat 5:1

Jedan od najmanje atraktivnih susreta prve runde definitivno je bio onaj između Seltika i Slovana, međutim u Glazgovu je viđeno čak šest golova. Bila je to i neka vrsta potvrde da je šampion Slovačke verovatno najslabiji tim u elitnom društvu. Seltik ga je načeo preko Skelsa u ranoj fazi, onda se neko vreme mučio da reši pitanje pobednika, da bi između 47. i 70. minuta rasturio goste iz Bratislave...

AJAKS - FORTUNA SITARD (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 5:0

Bez sumnje najbolja partija Ajaksa u sezoni. Pitanje pobednika amsterdamski velikan rešio je već u prvoj polovini prvog dela golovima Tejlora i Traorea, međutim, nije tu želeo da se zaustavi pa su Bas, Renš i Akpom u nastavku učinili da gosti dugo ne zaborave današnji meč.

KOVENTRI - TOTENHEM (tip 2, kvota 1,42) - rezultat 1:2

Trebalo je da bude bajka, a preraslo je u – tragediju. Koventri ne zna šta ga je snašlo. Imao je sve u svojim rukama i – uprskao. Nadigrao je Totenhem, upropastio ga kontrama, sit se ispromašivao, ispustio prednost i ostao bez plasmana u četvrto kolo Liga kupa.

Opširnije OVDE.

KLUB BRIŽ - BORUSIJA DORTMUND (tip 2, kvota 2,10) - rezultat 0:3

Bajno Gitens ponovo je dobio šansu sa klupe od Nurija Šahina i još jednom zablistao punim sjajem, baš kao na jesenjoj premijeri u Bundesligi protiv Ajntrahta. Tada je ušao i sa dva gola rešio utakmicu. Večeras nešto slično. Samo na višem nivou, u elitnom takmičenju, kao pokazatelj da je zreo i za ovaj nivo fudbala. Klub Briž se sasvim dobro nosio sa Borusijom, opasno pretio, u nekim delovima utakmice bio i bolji, da bi u finišu doživeo nokaut. Upravo u režiji mlađanog Gitensa. U dubokoj sudijskoj nadoknadi Seru Girasi je samo 'overio' belgijskog prvaka.

Opširnije OVDE.

PSŽ - ĐIRONA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 1:0

Iskopala je Đirona bunker pred svojim golom u Parizu, odlučna da sa Parka prinčeva odnese istorijski bod u Ligi šampiona, ali je bez njega ostala na tragičan način. Paulo Gazaniga je blistao tokom čitave utakmice, skidao zicere i pravio čuda pred svojim golom, ali je onda primio gol u 90. minutu, na sličan način kao legendarni golman Crvene zvezde Stevana Stojanovića u onom čuvenom polufinalu Kupa šampiona protiv minhenskog Bajerna. Lopta koju je sa krila po zemlji upito levi bek domaćih Nuno Mendes prošla je kroz ruke i noge argentinskom golmanu i završila u mreži Đirone.

Opširnije OVDE.

BRAJTON - VULVERHEMPTON (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:2

Dva primljena gola u uvodnih pola sata igre nagoveštala su novi debakl Vulverhemptona nalik onom protiv Čelsija od pre nekoliko nedelja. Ipak, gosti su pred sam kraj prvog poluvremena uspeli da prepolove zaostatak i vrate se u život. A, onda i da ostanu u igri sve do samog kraja. Ipak, u 85. minutu Kadioglu je overio trijumf Brajtona koji su Vukovi uspeli samo da ublaže golom u nadoknadi.

BETIS - HETAFE (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 2:1

Dan za pamćenje Manuela Pelegrinija. Na svoj 71. rođendan čileanski trener ušao je u istoriju španskog fudbala kao stranac sa najviše utakmica u La Ligi. Današnja protiv Hetafea bila mu je 489. na klupi nekog španskog tima te se tako ‘odlepio’ od Slovaka Ferdinanda Daučika sa kojim je dosad delio vrh, a fudbaleri Betisa potrudili su se da njegov ulazak u istoriju začine pobedom nad ekipom iz Madrida

Opširnije OVDE.

BRAN - KFUM (tip 1, kvota 1,67) - rezultat 2:0

Ništa vredno pomena nije se dogodilo u prvom poluvremenu, Bran i Kfum su 'bacili' 45 minuta. Kvalitetniji fudbal u nastavku, no mreže su mirovale do završnice. Gosti su u poslednjih deset minuta osnovnog dela skrivili penal, realizovao ga je Niklas Kastro. Nije imao kud Kfum, jurnuo je napred i primio još jedan.

PRECRTANO

BOLONJA - ŠAHTJOR (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 0:0

Renato Dalara je dočekala istorijski bod u Ligi šampiona, ali ima razloga da žali što ekipa Vinćenca Italijana nije osvojila sva tri jer je bila bolji protivnik od sastava Marina Pušića - 0:0. U Šahtjoru imaju razloga za zadovoljstvo, bez obzira što u četvrom minutu Georgi Sudakov nije uspeo da savlada Lukasa Skorupskog sa bele tačke, s obzirom da je domaćin bio taj koji je diktirao tempo tokom čitave utakmice i promašio nekoliko dobrih šansi za promenu rezultata.

Opširnije OVDE.

SPARTA PRAG - SALCBURG (tip GG, kvota 1,53) - rezultat 3:0

Na čuvenoj Letni dečiji vrtić iz Mocartovog grada proveo se kao bod po trnju; Sparta je postigla tri gola (3:0), dominirala u svakom smislu (pre svega u najvažnijim statističkim kategorijama) i rivalu dozvolila tek jedan udarac u okvir gola. Imajući u vidu kakav stil fudbala forsiraju Pep Lejnders i njegovi momci, ovakav rezultat dobija dodatno na značaju. Takođe, činjenica da Sparta nije igrala Ligu šampiona 19 godina, te da je poslednji put u eliti slavila još 2003, protiv Lacija, na ovom istom stadionu, nema sumnje da će Prag noćas preplaviti posebne emocije.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara