©MN Press
©MN Press

Bruno Laž: Probaćemo da nađemo i iskoristimo prostor koji Zvezda daje rivalima

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.09.24. | 21:35

"Ne zanima nas ambijent, želimo pobedu", naglašava trener Benfike

Vratio se Bruno Laž nedavno na mesto uspeha, u Benfiku u kojoj je svojevremeno trenirao mlađe kategorije, B tim, a onda 2019. uskočio da popravi "minus sedam" u odnosu na Porto koje je imao Rui Vitorija iz prvog dela sezone. Uspeo je da nadoknadi za portugalsko prvenstvo poveći zaostatak i donese titulu. Zato je, uprkos slabim mandatima u Vulverhemptonu i Botafogu, ponovo pozvan na Da Luž da gasi požar.

Tokom reprezentativne pauze Laž je preuzeo kormilo Benfikinog tima od Rodžera Šmita i pre nekoliko dana na povratničkom debiju komandovao ekipom u pobedi nad Santa Klarom sa 4:1. Novi ispit čeka ga u četvrtak od 18.45 u Beogradu, protiv Crvene zvezde na startu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Portugalac je odlučio da njegova ekipa ne trenira veče pre utakmice na stadionu Rajko Mitić. Igrači su jutros izašli na teren svog sportskog centra u Lisabonu, a potom se uputili na popodnevni let za Srbiju.

Marakanom su samo prošetali da osete travu i upoznaju se sa ambijentom, mada će on za nešto manje od 24 sata biti dosta drugačiji kada se na tribinama nađe 50.000 bučnih navijača Crvene zvezde i, očekuje se, oko 500 gostujućih.

"Ne zanima nas ambijent, već moramo da budemo koncentrisani na našu igru, jer želimo pobedu. Imaćemo i naše navijače na stadionu da nas podrže", izjavio je Bruno Laž na konferenciji za medije uz dosta poteškoća s prevodom na srpski jezik.

Najavio je trener Benfike da će biti određenih promena u ekipi, ali nije želeo da otkriva koje konkretno.

"Biće promena. Dobro smo analizirali neke naše ranije utakmice, kao i ekipu Crvene zvezde. Imali smo vremena da shvatimo kako naš protivnik igra kod kuće, koliko prostora daje rivalu i naš posao je da nađemo i iskoristimo taj prostor. Videćemo kako će se to odvijati na terenu. Mislim da smo dobar posao uradili prethodna tri dana i da su igrači dobili sve potrebne informacije".

Pokušavali su portugalski novinari da dobiju od Laža još neku informaciju što se tiče sastava, ali uzalud.

"U ovom trenutku ne želim da otrkivam o čemu smo sve pričali, to ćemo pokazati na terenu u budućnosti. Svaka utakmica će biti prilika da se dokažemo. Sve to je izazov i za mene i za igrače".

Više puta je povratnik na klupu lisabonskih Orlova apostrofirao da mu je cilj da ekipa uhvati pobednički ritam.

"Nemam vremena za gubljenje. Moja ambicija je da uspostavimo kontinuitet pobeda. Imamo iskustvo, treba da kroz razgovor sa igračima shvatimo šta treba da popravimo i da radimo na tome. Bitno je da budemo koncentrisani i strpljivi".

Zajedno sa Brunom Lažom pred novinarima u medija centru stadiona Rajko Mitić bio je i defanzivni vezni igrač Benfike, Florentino Luis.

Jedno od pitanja upućenih njemu bilo je da uporedi prošlog i sadašnjeg trenera.

"Šmit je bio odličan, mnogo toga smo naučili od njega, ali sada je tu Laž i slušamo njega. Cilj je da igramo napadački i atraktivno".

Ni Luis nije želeo da pridaje mnogo pažnje atmosferi koja se očekuje u četvrtak na Marakani.

"Čuli smo da nas čeka komplikovan ambijent, znamo da navijači pomažu ekipi, ali igraćemo našu igru i ona će govoriti za nas. Želimo pobedu. Imamo jake protivnike u novom formatu Lige šampiona i moramo dosta da se borimo da bismo osvajali bodove", istakao je fudbaler Benfike.


tagovi

Bruno Laž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara