Mirčetić (©MN Press)
Mirčetić (©MN Press)

Što Partizan odbaci, Radnički pretvori u zlato – Mirčetić za beg sa dna

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.24. | 19:56

Još jedan poklonjeni talenat crno-belih Kragujevčanima sa dva pogotka u pet minuta utabao put ka ubedljivom trijumfu nad IMT-om (4:0)

Dobila je Srbija nedavno tri nova fudbalska stadiona po modernim standardima, u kojima se, iako su lokalni klubovi daleko od glavne scene u državi, od ove sezone igra Mozzart Bet Superliga. A Radnički iz Kragujevca može da se pohvali kuriozitetom da je prvi koji je odigrao makar po jednu zvaničnu utakmicu na sva tri objekta.

U Leskovcu su bili domaćini Železničaru na superligaškom premijeri i Mornaru na evropskom debiju, zajedno sa OFK Beogradom su ljubiteljima fudbala priredili pravi spektakl u Zaječaru (5:3), a večeras su u Loznici protiv IMT-a odigrali odloženi meč drugog kola i svojevrsnu „turu po Srbiji“ zaključili ubedljivom pobedom za beg sa dna tabele – 4:0. 

Izabrane vesti

Koliko danas mogli ste na stranicama Mozzart Sporta da čitate još jedan precizan osvrt na katastrofalnu poslovnu politiku Partizana i podsetnik na možda i najdrastičniji primer – slučaj Milana Aleksića, koji je prošlog leta bio višak u Humskoj, a u međuvremenu je postao seniorski reprezentativac Srbije i izlazni transfer kragujevačkog kluba vredan 3,5 miliona evra. A njegovim stopama mogao bi da krene i - Bogdan Mirčetić. Još jedan, u omladinskim kategorijama dokazani, talenat koga su crno-beli poklonili Radničkom zablistao je punim sjajem danas na Lagatoru i sa dva pogotka u razmaku od pet minuta utabao put ka ovoj važnoj pobedi Kragujevčana.

Još je to mali uzorak da bismo mu predviđali meteorski uspon doskorašnjeg saigrača, ali dok se Partizan doslovno krpi na pozicijama obaveznih bonus igrača, 18-godišnji Zrenjaninac u razmaku od samo pet minuta iskazao je svu raskoš svog talenta. Dok su se Evandro i Gluščević utrkivali u promašajima – Brazilac je bio loš u završnici u tri zicer situacije, a dva puta je kao pobednik izlazio golman Nemanja Belić; Gluščević je dva puta oklevao u jednako izglednim prilikama – mladi krilni napadač, za ovu priliku prebačen na poziciju iza špica, bio je konkretan, racionalan i maštovit.

U 13. minutu rutinski je realizovao akciju Bevisa po desnoj strani i centaršut po zemlji, a pet minuta kasnije dubinsku loptu Simovića iz poslednje linije iz prvog kontakta lob udarcem sa oko 20 metara, u stilu najvećih majstora ove igre, poslao iza Belićevih leđa. Istovremeno, jednu od pomenutih Evandrovih prilika iskreirao je upravo on, prefinjenim dodavanjem kroz sredinu. Bio je razigran i vrlo kreativan.

Beše to furiozan start gostiju i, dok je IMT „došao“ na utakmicu, svi vozovi su već prošli. Sad, da li su se oni kasno probudili, ili je četa Feđe Dudića svesno oborila ritam utakmice - istina je verovatno negde na sredini, tek, počeli su Novobeograđani da prete, uglavnom iz daljine, ali je Milošević bio na mestu prilikom pokušaja internacionalaca Lebija i Bonea. Baš kao što je u završnici meča ušao u šut Lutovcu i sprečio počasni pogodak nominalnog domaćina.   

Kad već gore pomenusmo nove stadione, frapantno je kako je tako kratko korišćen teren na Lagatoru dospeo u ovako katastrofalno stanje, ali ni takav nije omeo fudbnalere Radničkog iz Kragujevca da nastave da potvrđuju status drugog najefikasnijeg tima u ligi. U centru pažnje bili su bekovi. Najpre Mehmed Ćosić, koji je još jednom opravdao subjektivni utisak potkrepljen i nekim statističkim parametrima, da je ove sezone jedan od najboljih desnih bekova u srpskom šampionatu.

Čitavim tokom utakmice probijao je po krilu, slao upotrebljive lopte, a jedna takva stigla je do Ben Hasina, koga je po nozi udario Kur Joan Kur, a siguran realizator penala bio je Evandro. A onda i levi bek Slaviša Radović, koji je menjao zbog nagomilanih kartona suspendovanog Dadića, a debi u startboj postavi krunisao je golom u 59. minutu. Ristić je nabacio iz slobodnog udarca, a Radović glavom prosledio loptu u mrežu.

Kao i u prvom poluvremenu, tako i u drugom - blickrig Kragujevčana, dva gola u kratkom vremenskom periodu. Jedna pobeda za skok od šest pozicija na tabeli. Lakše se diše!

IMT – RADNIČKI 1923 0:4 (0:2)

/Mirčetić 13, 18, Evandro 53p, Radović 59/

Loznica. Stadion Lagator.

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo).

Žuti kartoni: Bastaja (IMT), Ben Hasin, Bukumira (Radnički).

IMT (4-2-3-1): Belić 6 – Bastaja 5 (od 73. Spremo), Batis 5, Popović 5, Konstantinov 5 (od 73. Glišić) – Kur 5 (od 77. Krstović), Krstić 5.5 – Lutovac 5.5, Bone 5.5, Stevanović 5 (od 57. Do Kouto 5.5) – Lebi 5.5 (od 57. Zulfić 5.5).

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Milošević 7 – Ćosić 7.5, Šerbečić 6.5, Simović 7, Radović 7 – Ristić 7 (od 72. Stankovski), Ben Hasin 6.5 (od 60. Enlandu 6) – Gluščević 6 (od 72. Bukumira), Mirčetić 8 (od 72. Golijanin), Bevis 7 – Evandro 6.5 (od 72. Janković).

Igrač utakmice: Bogdan Mirčetić (Radnički 1923) 8.



tagovi

Radnički KragujevacIMTBogdan MirčetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara