Palanački maniri i 'bla-bla-truć' retorika - Zlatan već našao zamenu Fonseki

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.09.24. | 18:12

Sve dobro što je napravio u poslednje dve-tri godine, Milan ubrzano i 'veoma pedantno' urušava, uz svesrdnu podršku svoje nadobudne legende

Luta Milan mesecima unazad i ne deluje da može da pronađe pravi put. Period koji je zaličio na postavljanje na zdrave noge - onaj pod Stefanom Piolijem, kada je osvojana titula, pa i put do polufunala Lige šampiona - već je pao u senku. Nove američke gazde povukle su kardinalne poteze, odrekle se tandema koji je stvorio šampionski tim (Maldini - Boban), posle čega su nastavili da srljaju iz greške u grešku.

Kako trenutno stvari, poslednja je oličena u treneru Paulu Fonseki. I ne radi se samo i sinoćnjem porazu od Liverpula (1:3), već o nemanju ideje, izostanku trenerskog pečata, gubljenju bodova u Seriji A protiv ekipa daleko, daleko slabijih.

Izabrane vesti

Neko će reći kako je Portugalac tek počeo, vodio pet mečeva, da treba prikočiti s kritikama, ali očito da tako ne misle na San Siru, što je još jedan pokazetelj mahnitog nestrpljenja, karakterističnog za palanačke klubove, loših izbora, sečenja preko kolena.

Na sve to pojavio se Zlatan Ibrahimović sa svojom 'bla-bla-truć' retorikom, takođe nedostojnom giganta kakav je Milan...

"Moja uloga je jednostavna. Mnogi pričaju, ali ja sam glavni. Ja sam gazda i svi rade za mene. Mačke nisu u timu, one su van njega. Razgovarao sam sa ekipom, igrači su dobro, odlučni su i motivisani. Fudbalska pijaca je prošla baš onako kako smo zamislili. Uzeli smo sve što smo hteli i sve što smo mislili da nam nedostaje", kazao je tokom jučerašnjeg dana Ibra.

Međutim, osim što je pričao za medije, on jutros obavio i jedan ozbiljan poslovni razgovor, navode mediji sa Apenina. Navodno, sinoćnji meč protiv Liverpula gledao je Edin Terzić, doskorašnji trener Borusije iz Dortmunda, koji je Ibrahimovićev pik za trenera.

Ovu informaciju potvrdio je i Patrik Berger sa nemačkog Skaja:

"Zlatan je kontaktirao Terzića i njegove agente. Bivši trener Dortmunda ozbiljan je kandidat za klupu Rososnera ukoliko Fonseka uskoro dobije otkaz. Derbni protiv Intera (za vikend) mogao bi da bude ključni za sudbinu portugalskog stručnjaka", napisao je Berger.

Edin Terzić uživa dobru reputaciju u Evropi posle izvanredne sezone u Ligi šampiona protekle sezone, pošto je bio prvi u najjačoj grupi, upravo ispred Milana, Pari Sen Žermena i Njukasla, a potom na putu do finala iznenadio i Atletiko Madrid i PSŽ.

Njegova najveća mrlja u karijeri je ona 'prepuštena' titula Bajernu u proleće 2023, kada mu je u poslednjem kolu bio potreban samo bod protiv Majnca. Izgubio je taj meč. Prošle sezone njegova Borusija u prvom delu igrala je veoma loše, bila peta, imala 15 bodova manje na polusezoni od lidera Leverkuzena i ozbiljno joj je visila Liga šampiona.

Situacija se značajno popravila kada su Terziću iz klupske vrhuške nametnuti pomoćnici Nuri Šahin i Lars Bendera (ovaj prvi ga je kasnije i nasledio kao prvi trener), zbog čega se često zapravo njima dvojici pripisuju najveće zasluge za plasman u finale Lige šampiona.

Edin Terzić poreklom je Hrvat. Imao je skromnu igračku karijeru, a kao trener radio u dva mandata u Borusiji (2000-2001; 2022-2024.)

Na 156 mečeva zabeležio je 103 pobede, 24 remija i 29 poraza. Osvojio je DFB kup 2021. Pre nego što je postavila Ivana Jurića, Roma je pokazivala interesovanje za njega.



tagovi

Edin TerzićPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara