(©Reuters)
(©Reuters)

Japanci se vratili na pobednički kolosek, Srbija trenutno van četvrtfinalne zone

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 16:09

Orlovima treba maksimalan trijumf nad Kanadom

Kompletirano je drugo kolo olimpijskog turnira u odbojci. Japanci su se oporavili posle startnog poraza od Nemačke i zabeležili trijumf nad Argentinom – 3:1 (25:16, 25:22, 18:25, 25:23). Poznato je ovakvim epilogom i kakve su opcije pred Srbijom uoči odlučujuće utakmice protiv Kanade (subota 21.00).

Orlovi imaju jasnu računicu, maksimalna pobeda ih izvesno ostavlja u igri za plasman u četvrtfinale. Iako su van željene zone, sve bi moglo da se promeni posle treće runde. Ispred izabranika Igora Kolakovića su Brazil i Nemačka. Kako se očekuje da će južnoamerička selekcija nadigrati Egipat sa 3:0, izvesno je i da će biti u prednosti u odnosu na naše odbojkaše. Nemci su u ovom momentu najbolja trećeplasirana reprezentacija. U zavisnosti od ishoda meča sa Argentinom, kao i poklapanja pojedinih rezultata, mogu sa visoke pozicije da prođu u nokaut fazu, ali i da završe takmičenje. Japanci trenutno jesu sigurni na drugom mestu u C grupi. Međutim, situacija bi mogla drastično da se promeni po završetku njihovog duela sa Amerikancima.

Izabrane vesti

Što se tiče samog okršaja između Japana i Argentine, ne bi bilo nezasluženo i da je ishod bio drugačiji. Bronzani iz Tokija prokockali su veliku prednost u drugom setu (16:9). Uspeli su potom da se vrate i utakmicu učine iole zanimljivom osvajanjem trećeg perioda, ali u nastavku nisu imali snage i da se izbore za taj-brejk.

Nacionalni tim koji predvodi francuski stručnjak Filip Blan do vrednih bodova vodili su Judži Nišida sa 21 i Ran Takahaši sa 14 poena. S druge strane, ponovo su odskočili Fakundo Konte i Bruno Lima, koji su upisali 19 odnosno 16 poena.

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Pariz 2024Muška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara