(Reuters)
(Reuters)

Dobro je počelo, loše se završilo: Jovana Arsić bez polufinala skifa

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 09:57

Evropska šampionka nije uspela da popravi rezultat iz Tokija

U Tokiju je zastala u četvrtfinalu, u Parizu takođe. Činilo se da će Jovana Arsić biti adut Srbije za plasman u finale u skifu, ali je naša veslačica završila trku u trećoj četvrtfinalnoj grupi tek na petom mestu i tako ostala bez šanse da se plasira u polufinale.

Arsićeva je sjajno „vozila“ do 170 metara pre cilja, delovalo je da će biti treća što bi joj donelo plasman među 12 najboljih na Olimpijskim igrama i priliku za A/B finale, međutim, tad je definitivno posustala. Imala je prednost u odnosu na Virdžiniju Dijas Rivas iz Španije od pet sekundi u jednom trenutku, da bi naprasno – stala. Da li usled fizičke iscrpljenosti ili je nešto drugo po sredi, tek u završnom delu staze duge 2.000 metara Zrenjaninka je izgubila sve što je dotad gradila. Jovana je završila trku u vremenu 7:56:18, čak 22 sekunde iza trećeplasirane.

Izabrane vesti

Sa velikim samopouzdanjem je Zrenjaninka stigla u Francusku, pošto je u aprilu osvojila zlato na Prvenstvu Evrope u Segedinu, leta 2023. bila je bronzana na Bledu i dolazak na Olimpijske igre je ocenila krunom karijere. Izgledalo je da će nadmašiti rezultat iz Japana, pošto je na tri „kontrolne stanice“ (500, 1.000 i 1.500 metara) bila treća, iza Eme Tvig (Novi Zeland) i Katarina Orelija Maksima Janzen (Švajcarska). Onda ju je izdala snaga, devojka iz Španije je pojačala ritam i ostavila Srpkinju daleko iza, pa nije bilo povratka, čak je pala na petu poziciju i očigledno razočarana prošla kroz cilj.

Do plasmana u polufinale su stigle: Tara Rigni (Australija), Kara Kohler (SAD), Desislava Angelova (Bugarska), Karolien Florijn (Holandija), Aleksandra Fester (Nemačka) i Tatsijana Klimovič (Belorusija), Ema Tivg (Novi Zeland), Katarina Orelija Maksima Janzen (Švajcarska), Virdžinija Dijas Rivas (Španija), Viktorija Senkute (Litvanija), Ana Prakaten (Uzbekistan) i Magdalena Lobnig (Austrija).

Pravila su takva da se tri prvoplasirane u svakoj četvrtfinalnoj grupi imaju zagarantovano A/B pollufinale. Ostale idu u C/D polufinale, ali ostaju bez šansi da se boru za medalju. Nažalost, Jovanu gledamo samo u plasmanu od 12. do 24. mesta.



tagovi

VeslanjeJovana ArsićOlimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara