(©Reuters)
(©Reuters)

Bunčić bez polufinala, ali ušao u borbu za bronzu

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.07.24. | 15:06

Srpski džudista izgubio od Moldavca Vijere, međutim protivnik u repasažu mu predao zbog povrede. Za medalju od 17.00 časova

Moćno i ubedljivo je delovao Strahinja Bunčić na tatamiju u prve dve borbe, ali je u četvrtfinalu kategorije do 66 kilograma naleteo na jačeg protivnika. Srpski džudista je izgubio od prvog nosioca Moldavca Denisa Vijere sa 10:0, međutim time nije izgubio šansu za medalju pošto će se posle 17.00 boriti za bronzu sa pobednikom meča između Vilijama Lime iz Brazila i Kazahstanca Gusmana Kirgizbajeva.

Meč je bio gotov pre nego što je počeo. Zaleteo se naš olimpijac, verovatno ponet adrenalinom i dobrim osećajem, međutim iskusniji rival je to znao da iskoristi i spektakularnim bacanjem ostvari ipon kojim je borba okončana već za 15 sekundi.

Izabrane vesti

Ne treba ovakav epilog previše da obeshrabi Bunčića koji je u Parizu pokazao ozbiljno znanje. Imaće priliku da u posledpodnevnom terminu osvoji bronzano odličje. A time i prvu olimpijsku medalju za naš džudo posle 1980. godine.

Isprva je za protivnika u repasažu trebao da ima Tadžikistanca Nuralija Emomalija, ali je on nezgodno pao na levu ruku u poslednjem meču i time je bio prinuđen da preda borbu našem takmičaru kojeg sada jedna pobeda deli od medalje. I to prve za srpski tim u Parizu.

"Protivnik je sačekao dobar momenat. Iz mog napada, iz moje inicijative, uspeo je da me kontrira. Idemo dalje. Da vidim s kim ću se boriti, pa da uzmemo tu medalju”, rekao je Bunčić posle meča.


tagovi

džudoPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara