REZZIME DANA (subota): Drhtali ste zbog Liverpula i Aston Vile

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.03.24. | 23:46

Pročitajte ko vam je doneo novac 3. marta, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

NOTINGEM FOREST - LIVERPUL (tip 2, kvota 1,58) - rezultat 0:1

Delovalo je da pritisak neće slomiti Notingem Forest, ali je silu u svoje ruke preuzeo Darvin Nunjez i u devetom minutu nadoknade postigao možda i najvažniji gol u ovoj sezoni. Gol koji je Liverpu odaljio na četiri boda udaljenosti od Mančester Sitija i direktno ga sprečio da eventualnim slavljem u gradskom derbiju preuzme lidersku poziciju Premijer lige - 1:0 (0:0).

Opširnije OVDE.

TOTENHEM - KRISTAL PALAS (tip 1, kvota 1,52) - rezultat 3:1

Mali londonski derbi odigrali su i Totenhem i Kristal Palas, a i tamo je mali gradski rival imao prednost, ali se na kraju radovao tim Ejndža Postekoglua - 3:1 (0:0). Popularni Orlovi su pred istek sat vremena igre iz jedinog udarca ka golu protvnika u drugom poluvremenu poveli preko Eberečija Ezea i potom dugo uspešno odolevali naletima domaćeg tima, koji je u talasima napadao. Ipak, u završnih desetak minuta pukla je brana pred golom Sema Džonstona, koji je u prvom poluvremenu u situaciji 'jedan na jedan' izašao kao pobednik protiv Tima Vernera. Nemac se u 77. minutu iskupio za propuštenu šansu i na dodavanje Brenana Džonsona ubacio loptu u praznu mrežu sa druge stative. Samo tri minuta kasnije Kristijan Romero je na majstorski ubačenu loptu Džejmsa Medisona režirao preokret, da bi u 88. Son overio trijumf.

LUTON - ASTON VILA (tip 2, kvota 1,73) - rezultat 2:3

Imali su gosti zahvaljujući Oliju Votkinsu dva gola prednosti na poluvremenu i već na pauzi delovalo je da će sva tri boda otići na Vila park, ali je Luton po ko zna koji put ove sezone pokazao da nikada ne odustaje. Ni onda kada ga unapred otpišu, kao što je to uradila ostrvska javnost još pred početak sezone. Ili pak večeras. Uspeo je Roba Edvardsa da u razmaku od šest minuta igre u nastavku anulira prednost Vile i primakne se bodu, potencijalnom prvom u poslednje četiri runde. Ali samo da mu se primakne, ne i da ga osvoji, jer kada su kola krenula nizbrdo Emeri je posegao za izmenama, a upravo mu je tandem momaka sa klupe doneo pobedu.

Opširnije OVDE.

LEVEN - UNION SEN ŽILOAZ (tip 2, kvota 1,47) - rezultat 0:2

Prethodne dve sezone je Union Sen Žiloaz igrao najlepši i najbolji fudbal u Belgiji ali je na kraju ostajao kratkih rukava u trci za titulu. Čini se da je naučio na greškama i da ove sezone neće dozvoliti tako nešto. Klub iz Brisela je cele sezone dominantan i nemilosrdno gazi ka tituli. Čak i kada ne blista poput večerašnje pobede nad Levenom u gostima (2:0).

Opširnije OVDE.

VITESE - TVENTE (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 1:2

Tvente je sve bliži trećem mestu koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona na leto. Ostingova ekipa je iskoristila kiks AZ Alkmara i pobedom nad Viteseom stekla sedam bodova prednosti. Gosti su rano stekli prednost, već u četvrtom minutu pogodio je Van Volfsvinkel, ali je Proper slučajno zatresao mrežu svog tima u smiraj prvog dela i pomogao domaćinu da dođe do izjednačenja. Neizvesnost je trajala dugo, ali je bolju igru u drugom poluvremenu Tvente uspeo da naplati pogotkom Breneta u 79. minutu.

BRAGA - ESTRELA AMADORA (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:0

Skoro punih sat vremena Estrela je odolevala na Munisipalu, ali je u završnih pola sata Braga dodala gas i potvrdila da je rezultatska kriza iza nje. Treću vezanu pobedu, računajući i onu nad Karabagom u Ligi Evrope, najavio je Banza sa bele tačke u 57. minutu, a isti igrač duplirao je prednost domaćina u 84. minutu, da bi u nadoknadi Fernandeš začinio trijumf ekipe Artura Žorža.

KLERMON - MARSELJ (tip 2, kvota 1,67) - rezultat 1:5

Obali Slonovače nije valjao, Marselju je preporodio! Kada je sredinom februara odlučio da angažuje trećeg trenera u sezoni, i pride izabrao Žan Luja Gasea, bilo je u Francuskoj onih što su smatrali da su čelnici Olimpika povukli još jedan rizičan potez, jer ipak se radi o treneru kojeg je domaćin ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija otpustio usred takmičenja i kasnije pokorio Crni kontinent. I mada niko ne može da garantuje da se u budućnosti neće ispostaviti rizičnim, utisak je trenutno potpuno suprotan - da je 70-godišnji prepoporodio tim sa Velodroma. Na Gaseovom debiju u revanšu plej-ofa nokaut faze Lige Evrope Marselj je spakovao Šahtjoru tri komada, Monpeljeu u prošlom kolu četiri, a večeras Klermonu u 24. kolu Lige 1 bacio petardu - 5:1 (1:0).

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

LESTER - KPR (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 1:2

Ozbiljna kriza drma Lester. Tim što je u jednom trenutku delovao nedodirljivo na vrhu Čempionšipa sada strepi za direktan plasman U Premijer ligu. Tim Enca Mareske je protiv Kvins Park Rendžersa pretrpeo treći vezani poraz i dozvolio Ipsviču i Lidsu da smanje zaostatak na tri odnosno pet bodova. Popularni Policajci su do vođstva stigli u 38. minutu, a duplirali ga u 57. Lester je samo tri minuta kasnije prepolovio zaostatak, ali iako je na raspolaganju imao još pola sata, nije uspeo da izvuče ni bod.

VALENSIJA - REAL MADRID (tip 2, kvota 1,67) - rezultat 2:2

Biće bure, biće ludo narednih dana u Španiji! Jer ovo što smo noćas videli na Mestalji, zaista je nonsens svoje vrste. Pri rezultatu 2:2 i napadu Reala, odnosno prilikom centaršuta Frana Vaskeza u dubokoj sudijskoj nadoknadi, sudija Hezus Hil Mansano odlučio je da svira kraj utakmice?! Da sve bude luđe, Džud Belingem je negde u istom času skočio, pogodio glavom za 2:3, ali arbitar je pokazao da pogodak ne važi, jer se njegova pištaljka već čula. Da budemo precizniji, čuo se onaj prvi od tri zvuždaka što označavaju kraj meča?!

Opširnije OVDE.

SPARTAK - AZ ALKMAR (tip 2, kvota 2,00) - rezultat 1:1

Doputovali su gosti iz Alkmara sa nadom da će protiv posrnulog rivala iz Roterdama upisati treću uzastopnu pobedu u Erediviziji, bili su na dobrom putu da to i ostvare, međutim, nisu uspeli. Duel Sparta - AZ završen je bez pobednika, 1:1.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara