Kari Pešić: Do Nemačke dve analize i rano ustajanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 17:35

„Moramo da se vratimo na stanje od pre meča sa Amerikom“, rekao je selektor Srbije

Mogo bi meč za bronzu naših košarkaša protiv Nemačke da ima radni naslov: „Zaboravi ako možeš“. Ceo svet i dalje priča o igri reprezentacije Srbije protiv američkog drim-tima, koji je imao vetar u leđa iz sudijskih pištaljki.

Bila je naša selekcija na milimatar jedne od najvećih pobeda u istoriji ovdašnjeg sporta, ali će sada snagu morati da usmeri na Nemce. Bio bi greh da se Jokić, Bogdanović i ostali momci ne vrate iz Pariza sa medaljom, posebno posle umetničkog prikaza u polufinalnom okršaju.

Izabrane vesti

Fizički i emotivno potrošeni košarkaši Srbije imaće u glavi i duel iz Manile kada su ih Nemci porazili. Motiva neće nedostajati.

„ Pre svega želim da iskoristim priliku da čestitam vaterpolistima i da ih srdačno pozdravim, da im poželim sve najbolje u finalu. A što se tiče nas, prvo da zacelimo rane i da se fizički vratimo u prvobitno stanje, kao pred utakmicu sa Amerikom“, rekao je Svetislav Pešić.

Sigurno je da se i dalje u glavama naših momaka vrte scene iz finiša jučerašnjeg meča, ali je iskusni stručnjak fokusiran na Nemce.

„Okrenutui smo narednom duelu, imali smo sastanak sa igračima. Večeras pred spavanje još jedna analiza i onda rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati. Znamo protiv koga igramo. Poštujemo ih i respektujemo. Igraju timski orjentisanu košarku. Pokazali su, ne samo na ovom turniru, da su izrasli u sjajan tim, sa izvanredim pojedincima. Na nama je da pronađemo prava rešenja u odbrani i napadu. Nije bilo mnogo vremena za detalje. Znamo ih dobro, moramo da razmišljamo o našem planu igre. Na to smo fokusirani moj stručni štab i ja“.

O zdravstvenom biltenu.

„Ne zna se...“.



tagovi

Svetislav PešićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara