Zvezdi godi i rezultat iz Nemačke, Hof u Beogradu verovatno s drugim timom

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 23:21

Slovan još jednom deklasiran...

Velika pobeda Crvene zvezde večeras na stadionu Rajko Mitić i lep pozdrav iz Zinshajma - svoj deo posla usoešno je odradio i Hofenhajm, pa na polovini takmičenja u grupnoj fazi Lige Evrope srpski prvak može da se podiči drugim mesto i lepom prednošću u odnosu na glavne konkurente, Gent i Slovan iz LIbereca. Nemački predstavnik rutinski je izašao na kraj sa češkim, bio je to još jedan brodolom Libereca (5:0), čiji kvalitet definitivno nije dorastao ovom nivou takmičenja.

U teoriji, crveno-beli bi zahvaljujući ovom trijumfu Hofa već 26. novembra mogli da overe evropsko proleće. Naravno, potrebna je još jedna pobeda nad Gentom, te još jedan poraz Libereca. U tom slučaju Zvezda bi mogla da izgubi oba preostala susreta, s tim što u Češkoj ne bi smelo da bude četiri ili više razlike za Slovan. Ovo potonje samo pod pretpostavkom da Česi ponovo dobiju Gent u 5. kolu...

Izabrane vesti

Momci Sebastijana Henesa dominirali su svih 90 minuta. Valja pomenuti da je Slovan igrao bez pet, šest važnih igrača koji izostaju zbog korone, međutim ni oni im ne bi značajno pomogli večeras. Nemački tim toliko je kvalitetniji da se samo postavljalo pitanje do koliko će domaćin brojati.

Munas Dabur nastavio je seriju golova. Pogodio je dva puta. U 22. minutu majstorski, u drugom se lepo snašao posle ubacivanja Roberta Skova. Početkom drugog dela Florijan Grilič povećao je na 3:0, da bi Daburova zamena Sargis Adamjan s dva pogotka dokrajčio goste.

Još jedan stvar dobra je i važna za Crvenu zvezdu. Pobedom u Češkoj krajem novembra Hofenhajm će obezbediti plasman u narednu fazu takmičenja, a onda bi će Henes vrlo vrlo verovatno do kraja Lige Evrope igrati s kombinovanim sastavom, jer u Bundesligi im ne ide baš sjajno. To bi u prevodu značilo da bi Nemci u Beograd mogli da dođu s drugim timom...

GRUPA L

Crvena zvezda - Gent 2:1 (1:1)

/Kanga 12, Katai 59 - Ođiđa Ofoe 31/

Hofenhajm - Liberec 5:0 (2:0)

/Dabur 22, 30, Grilič 59, Adamjan 71, 76/



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara