Dijego Souza (©AFP)
Dijego Souza (©AFP)

Žuventud nije dao gol Gremiju na devet utakmica u nizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 23:26

Tradicija uz tim iz Porto Alegrea koji brani prednosti iz prvog meča osmine finala Kupa Brazila

Može li drugoligaš da izbaci opet brazilskog giganta? U osmini finala Kupa Brazila već se dogodilo iznenađenje. Amerika Mineiro iz Belo Orizontea je izbacila slavni Korintijans, dok se naredne noći sastaju u revanšu opet timovi koji igraju u različitim rangovima. Žuventud će pokušati u petak (01.30) da nadoknadi gol minusa (0:1) iz Porto Alegrea protiv Gremija.

Tradicija nikako ne ide na ruku Žuventudu koji, verovali ili ne, nije postigao gol protiv Gremija na poslednjih devet utakmica (sedam poraza i dve utakmice bez pogodaka). Poslednji put je Žuventud pobedio slavni klub 16. aprila 2016. godine sa 2:0 u prvenstvu Gauča.

Izabrane vesti

Mrežu trenutno četvrtoplasirane ekipe u Seriji B zatresao je vezista Isague Brito već u devetom minutu utakmice. Očekivala se još koja lopta u mreži Žuventuda, ali izabranici trenera Renata Gauča nisu uspeli da postignu još koji gol i odu mirnije na revanš. Gremio je u odličnoj seriji. Ima tri vezane pobede, a šest utakmice u svim takmičenjima je bez poraza.

Na poslednjim testiranjima otkrivena su dva slučaja virusa korona kod domaćeg tima, ali nisu saopštena imena zaraženih fudbalera. U prvom meču teško se povredio Vagner. On je pokidao prednji ukršteni ligament kolena i za njega je sezone završena. Van stroja je i Samjuel Santos. Kod Gremije neće igrati Alison i Leonardo, dok Luiz Fernando i Robinjo nemaju pravo da igraju jer su već nastupali za druge klubove u Kupu Brazila. U tim se vraćaju štoperi Pedro Žeromel i Kaneman. Obojica nisu igrali prošle nedelje kada je Gremio pobedio u šampionatu Bragantino sa 2:1.

Palmeiras u Sao Paulu u četvrtak (23.00) trebalo bi da ima rutinski posao protiv Bragantina posle pobede u gostima sa 3:1.

U Kupu Brazila ne važi pravilo gola u gostima. Ako posle 180 minuta skor bude izjednačen, odmah se izvode jedanaesterci.

KUP BRAZILA – OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Utorak

Kujaba – Botafogo 0:0 /prvi meč 1:0/

Sreda

Internasional – Atletiko GO 2:1 (0:0) /prvi meč: 4:2/

Seara - Santos 1:0 (0:0) /prvi meč: 0:0/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Korintijans 1:1 (0:0) /prvi meč: 1:0/

Flamengo - Atletiko PR 3:2 (2:1) /prvi meč: 1:0/

23.00: (1,87) Palmeiras (3,40) Bragantino (4,00) /prvi meč: 3:1/

Petak

01.30: (4,00) Žuventud (3,15) Gremio (1,95) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKup BrazilaGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara