Fudbaleri Korintijansa (©Reuters)
Fudbaleri Korintijansa (©Reuters)

Desetkovani Korintijans ispao od drugoligaša, Flamengo raspucan i bez Gabigola i Araskaete (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 05:30

Velikan iz Sao Paula nije uspeo da nadoknadi minus iz prvog meča protiv Amerike

Duel Flamenga i Atletiko Paranensea, pobeda brazilskog šampiona u pravoj goleadi, pet pogodaka, neki od njih za TV špice, ali je Korintijans i pored svega nabrojanog uspeo da izbije u prvi plan. Na žalost navijača tima iz Sao Paula, razlog nije vredan hvalisanja, pošto su njihovi izabranici ispali u osmini finala Kupa Brazila od drugoligaša Amerike, ne uspevši da nadoknade gol zaostatka iz prvog meča – 1:1 (0:0).

Istina, može trener Korintijansa Vagner Mansini da traži izgovor, jer je u Belo Orizonte stigao desetkovan, bez velikog broja nosilaca igre. Otud i dosta siromašna predstava ekipe iz Sao Paula, koja je vrlo retko pretila. Zapravo, prvu pravu priliku dočekali su gosti tek nakon nesmotrene reakcije defanzivca Amerike početkom drugog dela koja je rezultirala jedanaestercem, a potom i golom Fagnera.

Izabrane vesti

Od tog trenutka napadao je samo drugoligaš, posle nekoliko izglednih prilika čak i postigao pogodak, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. I onda jedna dosta čudna situacija. Bezopasan centaršut sa leve strane, levi bek Korintijansa Lukas Piton okreće leđa lopti osvrćući se isključivo na protivničkog napadača i ona ga pogađa u ruku. Domaćin je dobio neočekivan poklon, a Rodolfo ga je oberučke prihvatio. Do kraja je Korintijans još jednom pripretio, ali je traljav udarac neposredno ispred gol-linije počistio jedan od defanzivaca domaće ekipe.

Da ne zaboravimo drugi meč istog termina. Flamengo je potvrdio minimalnu prednost iz prvog meča i iako bez Gabrijela Barbose, Araskaete i Rodriga Kaja, pružio efikasnu partiju i preko Atletiko Paranensea stigao do četvrtfinala Kupa Brazila – 3:2 (2:1).

Sve sumnje oko učesnika naredne faze otklonio je napadač crveno-crnih Pedro već po isteku sat vremena igre. Brazilac je u roku od samo deset minuta, prvo preciznim udarcem unutar šesnaesterca, a potom krunisanjem odlične akcije svog tima, doneo svom timu nedostižnu prednost. U finišu prvog dela dogodio se i najlepši detalj meča, kada je Erik presekao jedno dodavanje nadomak Flamengovog gola i sa oko 25 metara precizno pogodio dalji ugao, ulivši nadu svom timu.

Međutim, sve što su gosti uspeli u nastavku je da preko Bizolija u 88. minutu ublaže prednost aktuelnog prvaka Brazila, koju je nekoliko trenutaka ranije uvećao Mišel.



tagovi

KorintijansFlamengoAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara