Tangi, da se ne ljubimo: Otišao istorijski previd Totenhema, po sreću na Azurnu obalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 13:09

Skoro sve od 62.000.000 evra koliko je Totenhem uložio u Endombelea pretvorilo se u pepeo, sada je Francuz poreklom iz DR Konga nadomak povratka u domovinu

Istorijski se opekao Danijel Levi zajedno sa svojim saradnicima iz ENIK grupe, kada je leta 2019. potrošio ogroman novac na pojačanja, a prevashodno na Tangija Endombleea. Francuz je za Totenhem odigrao 91 utakmicu i dao 10 golova, a samo je početni period u klubu bio koliko-toliko uspešan. Već na debiju zatresao je mrežu Aston Vile i počeo da opravdava novac, ali se daljim nastupima ispostavilo da je sve samo nije opravdao basnoslovnu cifru od 62.000.000 evra. Dve strane su konačno posle pet godina godninu dana ranije od predviđenog raskinule saradnju na obostrano zadovoljstvo i prekinule mučenje jedna druge.

Izvestan prelazak Kefrena Tirama iz Nice u Juventus ostavio je prazninu na sredini terena kluba sa Alijanc Rivijere, a potpisom 27-godišnjeg veziste Orlovi će pokušati da to nadomeste. Ako ne dođe do drastičnih iznenađenja, Endombele će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa Nicom i tako konačno dobiti novog poslodavca posle osećaja nepoželjnosti u Engleskoj. Jedan od najzaslužnijih za dolazak Endombelea na Azurnu obalu jeste novi sportski direktor Nice Florijan Moris, koji je još 2017. godine primetio tada 20-godišnjaka u drugoligašu Amijeru i doveo ga u Olimpik Lion.

Izabrane vesti

Endombele se poslednji put pojavio se u belom dresu devetog januara 2022. na utakmici treće runde FA kupa protiv Morkama, a onda je brže-bolje poslat na pozajmicu nazad u Lion. Jeste stekao Tangi punu afirmaciju u Olimpiku, ali daleko od toga da je zablistao u povratničkom mandatu. Veštačko disanje ubrizgano je 27-godišnjaku odlaskom u Napulj, a Lučano Spaleti je dodelio Endombeleu defanzivniju ulogu nego u pređašnjem delu karijere. U potpunosti je pogodio s takvom strategijom i dobio jedan od šrafova u šampionskoj tituli.

Nije velikan sa stadiona Dijego Armando Maradona iskoristio opciju da otkupi Endombelea za 30.000.000 evra, a onda ga je Totenhem poslao na novu pozajmicu u Galatasaraj. Interesantno, ponovo se sedam puta reprezentatvac Francuske okitio titulom prvaka države, ali je u Turskoj mnogo češće imao ulogu rezerviste nego startera. U Ligi šampiona je primera radi sakupio tek 90 minuta igra na ukupno šest utakmica grupne faze. Sada će pokušati da karijeru oživi u klubu u vlasništvu kompanije INEOS, u jednom klubu gde nema velike rezultatske presije.


tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2024NicaTotenhemTangi Ndombele

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara