Solomon Rondon (©AFP)
Solomon Rondon (©AFP)

Kanađani prete hitu Kopa Amerike

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 22:02

Venecuela na pragu polufinala velikog takmičenja prvi put od 2011.

Najveći hit grupne faze Kopa Amerike bez dileme je Venecuela. Jedina reprezentacija iz Južne Amerike koja nikada nije igrala na Mundijalu je odigrala savršeno na kontinentalnom šampionatu u Sjedinjenim Američkim Državama. U noći između petka i subote (03.00 časova po srednjoevropskom vremenu) probaće da produži bajku i da u četvrtfinalu savlada Kanadu.

Mimo svih očekivanja Venecuela je bila prva u grupi sa Ekvadorom, Meksikom i Jamajkom. Pobedila je sve tri reprezentacije, baš tim redom, rezultatima 2:1, 1:0 i 3:0. Direktno je zaslužna za jednu od najvećih senzacija, eliminaciju Meksika već u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je umirujući uticaj Fernanda Batiste upravo ono što je ovoj grupi bilo potrebno, pošto su Vinotinti pokazali ogromnu ravnotežu u defanzivnoj liniji, primivši samo jedan gol u četiri poslednja meča u svim takmičenjima.

Ako Venecuelanci izađu kao pobednici iz predstojećeg okršaja, plasiraće se u polufinale ovog turnira prvi put od 2011. godine. Od kada su u junu 2019. pretrpeli poraz od Meksika rezultatom 3:1, Vinotinti su neporaženi u osam uzastopnih mečeva protiv protivnika iz Konkakaf zone.

03.00: (2,70) Venecuela (3,00) Kanada (2,90)

Sada će se selekcija, koju sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi Solomon Rondon, susresti sa još jednom severnoameričkom ekipom. Kanađani su uspeli da isplivaju iz verovatno najteže grupe na turniru kao drugi, iza svetskog prvaka Argentine, ali ispred Čilea i Perua.

Alfonso Dejvis, Džonatan Dejvid, Kajl Larin i drugovi su sakupili četiri boda. Redom su izgubili od Argentine sa 2:0, savladali Peru sa 1:0, a potom sa Čileom odigrali taman onoliko koliko im je bilo potrebno – 0:0.

Prošlog vikenda Kanađani su postigli nešto što se retko viđalo na ovom takmičenju, postavši tek treća nacija koja je stigla do nokaut faze na debitantskom nastupu na Kopa Americi. Crveni će potruditi da isprate stope Meksika i Hondurasa, koji su u svojim premijernim nastupima na turniru prošli dalje od četvrtfinala.

Selektor Džesi Marš je brzo posložio kockice, jer se tim brzo prilagodio njegovom pristupu, koji se vrti oko zajedništva i intenziteta. Pošto su izgubili prvi meč protiv Holandije sa 4:0, Maršovi puleni su u prethodna četiri meča čak tri puta sačuvali svoju mrežu.

Ovo će biti treći duel Venecuele i Kanade u ovom veku, mada tek prvi takmičarski. Na prethodna dva, prijateljska, nismo dobili pobednika. Odigrali su 2007. godine 2:2, a 2010. 1:1. Ovog puta neko će morati da se raduje, makar posle penala.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Argentina - Ekvador 1:1 (1:0) - penalima 4:2

/Lisandro Martines 38 - Rodriges 90+2/

Subota

03.00: (2,70) Venecuela (3,00) Kanada (2,90)

23.55: (1,35) Kolumbija (4,90) Panama (9,50)

Nedelja

03.00: (2,95) Urugvaj (3,15) Brazil (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2024reprezentacija VenecueleReprezentacija KanadeDžesi Marš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara