Toni Kros (Reuters)
Toni Kros (Reuters)

Danke, Toni!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 21:23

Toni Kros odigrao poslednju utakmicu u neponovljivoj karijeri

Nije hteo da završi karijeru u Saudijskoj Arabiji samo da bi se brčnuo u stotinama miliona petrodolara. Bilo mu je ispod časti. Odlučio je da karijeru završi kao pobednik iako je paradoksalno, izgubio poslednju utakmicu u kopačkana. Zbog toga će Evropsko prvenstvo ostati jedino takmičenje koje Toni Kros nije osvojio. Sve ostalo završilo je u šakama jednog od najboljih veznih fudbalera u istoriji fudbala.

I zato nam, nakon poslednje zvanične utakmice u karijeri 34-godišnjeg nemačkog izvođaća finih (nekada i grubih) fudbalskih radova, ostaje da kažemo samo - Danke, Toni!

Izabrane vesti

Zahvalila se Krosu nakon četvrtfinala Eura i tribina krcata španskim navijačima. Ispraćen je i aplauzima desetina hiljada Španaca. Sigurno je među njima bilo i onih kojima srce kuca za Barselonu. A znamo šta je sve Toni uradio sa Realom - počev od pet titula prvaka Evrope, četiri šampionske krune u Španiji...

Bio je prvak Evrope i sa Bajernom 2013, pokorio fudbalsku planetu sa Manšaftom 2014. godine. Da nije bilo zadrtog, frustriranog starca Ulija Henesa, Kros bi još mnogo doneo Bajernu i nikada se ne bi pričalo o Realovoj krađi decenije.

U rasponu kraćem od dva meseca, Toni je završio klupsku karijeru kao prvak Evrope, a reprezentativnu kao četvrtfinalista Eura u svojoj državi. Ako je fudbalska karma često bila na strani njegovog Reala, večeras je umešala prste u njegov poslednji profesionalni meč. Za preoštar start nad Pedrijem (koji nije mogao da nastavi igru), nije ni "požuteo", ali je svojim potezom nehotično uveo Danija Olma u igru. Istog onog Olma koji je golom i asistencijom izbacio Nemce sa Eura.

Ni velikani ne dobiju "hepiend" na kraju svake priče. Ali sabranu zbirku Krosovih dela bilo je uživanje čitati, radovati se svakom novom nastavku.

I još jednom, Toni hvala! Za svaki prekid, dijagonalu, fini rez kroz protivničke linije... I za još mnogo toga.



tagovi

Toni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara