Radnički izgubio od CSKA, Jamkam pocrveneo

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 20:51

Nišlije kapitulirale u finišu meča (0:1), Kamerunac prvi put zaigrao ovog leta, ali na terenu proveo svega 24 minuta

Fudbaleri niškog Radničkog poraženi su u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Bugarskoj od kombinovane postave sofijskog CSKA, rezultatom 1:0. Utakmicu koju, prema svemu viđenom, Nišlije nisu zaslužile da izgube, rešio je pogodak Marka Emilia Papazova iz 82. minuta.

Drugi meč zaredom u Banskom, Nikola Drinčić izveo je istu startnu postavu, u nekoj osnovnoj formaciji 4-4-2. Međutim, ideja mladog stratega podrazumeva ogroman broj formacijskih i pozicionih transformacija u toku igre.

Izabrane vesti

Bekovi Đo i Stojanović se jako često ubacuju u vezni red, pa ekipa ostaje sa trojicom u poslednjoj liniji, a Radnički taj višak u sredini pretače u jednu suštinski ultraofanzivnu postavku sa čak petoricom igrača koji napadaju gol rivala: Ilićem, Čolakoviem, Belakovićem, Bosićem i Iveljom.

Ipak, iz takve ideje, Radnički je u prvom poluvremenu, dok je ovaj sastav bio u igri, stvorio samo jednu izrazitu priliku. U 35. minutu, Ilić je svojom agresivnošću izazvao grešku rivala, Vojnović je dodao do Ivelje, ali je napadač plasirao levom spoljnom, a golman Orlinov vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Zanimljivo je da trener Drinčić Aleksandra Vojnovića, prošle sezone nezamenljivog štopera Radničog, vidi kao defanzivnog veznog, pa Nišlije imaju dva bonus igrača u štoperskom tandemu, gde uz kapitena Petorivća nastupa novajlija iz TSC-a Dušan Pavlović. Insistira se na ulasku u igru kroz pas, čak i u sopstvenom kaznenom prostoru, a to je segment u kojem je Radnički imao puno problema na ove tri kontrolne utakmice. Protiv Politehnike je pre par dana tako primio gol već u uvodnim minutima meča, posle greške golmana Stanivukovića, a i sada je takav kiks Alekse Dušanića na levom beku prethodnio odlučujućem pogotku Armejaca.

Jusuf Bamidele već drugi meč uzastopno ulazi sa klupe, sada je bio prilično agilan u drugom poluvremenu i po desnom krilu, na individualni kvalitet i igru jedan na jedan, iskreirao nekoliko izglednih prilika za Nišlije, a prve minute ovog leta za Radnički odigrao je Bazil Jamkam. Nakon što je propustio susrete sa Kragujevčanima i Rumunima, delovalo je da je svojevrsnoj pat poziciji u odnosu na klub, koji nije dobio zadovoljavajuće ponude ovog leta, a Kamerunac nije produžio ugovor koji mu ističe krajem kalendarske godine. U takvoj situaciji svi su na gubitku, međutim Jamkam se pojavio na terenu sa kapitenskom trakom u nastavku utakmice, ali je za 24 minuta zaradio dva žuta kartona i morao je da napusti teren.

Međutim, u igru se vratio prethodno zamenjeni David Petrović, pa Nišlije nisu bile brojčano inferiorne. Nisu u Radničkom bili zadovoljni domaćinskom arbitražom, a bila je jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Bugara, kada je Bamidele pao i tražio jedanaesterac.

Dimitrije Stevanović, Milorad Stajić i Filip Frej i ovaj meč su propustili zbog povreda. Napadač sa Jamajke Trivante Stjuart, kojeg je klub pre neki dan ozvaničio kao veliko pojačanje, još se nije pridružio novim saigračima, pa je jedini koji je odigrao ceo meč bio Nemanja Belaković - drugo poluvreme baš u špicu – i upravo je on imao najbolju priliku za niški tim, ali je u 75. minutu, nakon odličnog driblinga i prodora, udarcem levom nogom pogodio stativu.

Radnički je drugo poluvreme odigrao sa velikim brojem mladih igrača među kojima, treba to odmah prepoznati i jasno reći, teško da neko ozbiljno može konkurisati za minutažu u Mozzart Bet Superligi. Međutim, valja naglasiti da je ovo bila kombinovana postava i bugarskog tima. CSKA je u toku prepodvena igrao protiv Makabi Petah Tikve (2:1), a tada su u timu bili najjači internacionalni štihovi Armejaca: trio Norvežana Lindset, Hajnc, Skarsem, zatim Francuz Vion, Kolumbijac Kordoba... Trener Tomislav Stipić Radničkom je suprotstavio uglavnom domaću postavu, pojačanu Jugom i Faetonom. U samom finišu utakmice, pri vođstvu 1:0, strelac Papazov pogodio je prečku iz neposredne blizine.

Radnički bi, prema ranijem planu, sledeći meč trebalo da odigra u utorak protiv Slavije iz Sofije.

CSKA SOFIJA-RADNIČKI NIŠ 1:0 (0:0)

/Papazov 82/

Bansko, sportski kompleks Evima.

Sudija: Lubomir Vušovski.

Žuti kartoni: Tasev (CSKA), Ilić, Vojnović, Jamkam (Radnički).

Crveni karton: Bazil Jamkam (Radnički) u 69. minutu.

CSKA: Orlinov, Dončev, Ivanov, Iliev, Turicov, Juga, Nikolov, Tsekov, Tasev, Faeton, Papazov. Igrali su još: Busato, Evtimov, Sanjang, Panajotov, Čorbadžiski, Aleksandrov, Delova, Bornosuzov.

RADNIČKI: Stanivuković, Đo, Pavlović, Petrović, Stojanović, Vojnović, Ilić, Čolović, Belaković, Bosić, Ivelja. Igrali su još: Kitanović, Jamkam, Etongu, Dušanić, Lazović, Jevremović, Terzić, Nikolić, Bamidele, Pantić.


tagovi

Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara