Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Sapunica oko Kejna se nastavlja: Novi ugovor ili prodaja, Pevci nude nedeljnu platu od 462.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 01:13

Totenhem mami Engleza astronomskom ponudom, Kejt Kejn traži kuću u Minhenu, a Hari očajnički želi trofeje

Dani odluke u Totenhemu – prodati ili zadržati prvu zvezdu tim Harija Kejna? Bajern je prvi pik za kupovina engleskog superstara kome ugovor sa Pevcima ističe narednog leta. Londonski klub ceni najboljeg igrača na više od 100.000.000 evra, dok poslovično škrti Bavarci ne žele da daju toliki novac za igrača koga bi mogli da uzmu besplatno narednog leta.

Izvesno je da statusa kvo neće biti, odnosno da će Kejn ovog leta ili da potpiše novi ugovor sa Totenhemom ili da bude prodat. Britanski Telegraf piše da je vlasnik kluba Džo Luis poručio predsedniku Danijelu Leviju da mora da proda Kejna ako ne ubedi kapitena Engleske da produži saradnju.

Izabrane vesti

Ovaj dobro obavešteni medij piše da zasad Leviju ne uspeva da "smekša" prvu zvezde kako bi stavila paraf na novi ugovor. Totenhem mami Harija nedeljnom platom od 400.000 funti (462.000 evra), što je na godišnjem nivou više od 20.000.000 evra, ali zasada „pata karte“.

Telegraf piše da bi u igru za Kejnov potpis mogao da se uključi i Mančester Junajted, koji godinama želi asa Totenhema, ali ovog leta je tih kada je u pitanju borba za dolazak napadača Sparsa. Prioritet Đavola je da privole Atalantu da im prodaju danskog napadača Rasmusa Hojlunda, koji je velika želja menadžera Erika Ten Haga.

Ako bi morao da proda Kejna, koji u petak puni 30 godine, Levi bi ga radije poslao u inostranstvo, nego ga prodao konkurentima u Premijer ligi, pa je Bajern ostaje prvi favorit za potpis kapitena Albiona.

Engleski mediji pisali su poslednjih dana da Kejnova supruga Kejt gleda kuće u Minhenu, što govori da je kapiten Totenhema spreman da napusti Ostrvo. Motiv ostanka u Premijer ligi je napad na rekord Alana Širera od 260 golova u Premijer ligi. Napadaču Pevaca fale 47 pogodaka, što bi mogao u dve dobre sezone da sruši.

Kejn očajnički želi trofeje, a zov napada na Ligu šampiona je veoma jak. Totenhem naredne sezone ne da neće da igra evrelitu, nego nije izborio plasman u međunarodno takmičenje.

Novi menadžer tima, Australijanac grčkog porekla Ejdž Postekoglu, koji je imao impresivne rezultate sa Seltikom, sve više je frustriran pričama oko Kejnovog odlaska i želi što pre da se reši situacija, odnosno da zna da li na prvu zvezdi može da računa za narednu sezonu.

Tomas Tuhel, koji se nije proslavio na klupi Bajerna, ovog leta želi još jednog Engleza, bivšeg igrača Totenhema, a sad šampiona Engleske, Mančester Sitija, Kajla Vokera.

OVDE pročitajte najzanimljivije informacije sa uzavrele letnje pijace za nedelju, 23. jula.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Hari KejnTotenhemBajern Minhen

Obaveštavaj me

Totenhem
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara