Slika koja boli: Karvahalu stradalo koleno, prognoze nisu dobre

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 01:00

"Pričao sam sa njim, tužan je, utučen...", izjavio je Karlo Ančeloti povodom povrede iskusnog defanzivca

Lakše nego što se očekivalo, Real Madrid je savladao Viljareal u devetom kolu Primere i izjednačio se po broju bodova sa Barselonom na prvom mestu tabele, s tim da Katalonci u nedelju igraju u Vitoriji protiv Alavesa.

Pobedu sa 2:0 u meču koji je trebalo da bude derbi kola potpisali su Fede Valverde i Vinisijus Žunior golovima u 14. i 73. minutu. Brazilac je ubrzo potom napustio teren zbog bolova u desnom ramenu, a Karlo Ančeloti je novinarima rekao da se njegov napadač ne oseća dobro i da je neizvesno hoće li u predstojećoj reprezentativnoj pauzi moći da nastupa za Brazil u dve veoma važne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Čilea i Perua.

Izabrane vesti

Vinisijusovo odsustvo bilo bi veliki peh za Selesao, kojem su neophodni bodovi za pomak u gornji deo tabele i dve poslednjeplasirane selekcije sjajna su prilika da se Brazilci posle slabog starta sa šest bodova učvrste na mestu koje garantuje direktan plasman na Mundijal.

Nestrpljivo će u Južnoj Americi čekati lekarski izveštaj iz Madrida, dok će mnogo manje strepnje biti u taboru španske selekcije pošto je jasno da je Dani Karvahal ozbiljno povređen, samo je pitanje koliko ozbiljno i kada bi mogao nazad na teren.

Iskusnom defanzivcu stradalo je koleno bukvalno u poslednjim trenucima meča sa Viljarealom. U nameri da ispuca loptu šutnuo je nogu Žeremija Pinoa i srušio se na zemlju. Mučno je bilo slušati ga kako jauče od bolova, a fotografija trenutka kada je došlo do trenutka povrede kod mnogih će izazvati bol u stomaku.

U suzama i na nosilima je Karvahal napustio teren.

"Čini se da je u pitanju veoma ozbiljna povreda kolena. Narednih sati biće obavljena ispitivanja, pa ćemo imati više informacija. Doktor nije mogao da mi kaže šta je konkretno u pitanju, osim da je povreda kolena. Moraće da se obave razna testiranja i nadam se da je situacija što manje ozbiljna", priželjkuje Karlo Ančeloti.

Svestan je, ipak, Italijan, kao i njegova ekipa, da će 32-godišnji bek verovatno na dužu pauzu.

"Svi u svlačionici smo bili zabrinuti i tužni jer se dogodilo nešto što niko ne želi da se ikada događa. I to veoma važnom igraču našeg tima. Njegovo iskustvo, karakter, profesionalnost su nam od velikog značaja... Pričao sam sa njim, tužan je i utučen, nažalost, ne može mnogo toga da uradi. Videćemo šta će doktori reći".

Jasno je da Karvahal neće biti na raspolaganju Luisu de la Fuenteu za mečeve Lige nacija koje Španija igra 12. oktobra protiv Danske i tri dana kasnije protiv Srbije. Za ostalo ćemo morati da sačekamo izveštaje Realovog lekarskog tima...



tagovi

Dani KarvahalReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara