Benito Raman (©Reuters)
Benito Raman (©Reuters)

Šalke je uklet, ne može da dobije ni kada ima gol više i igrača više u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 17:58

Novi šok za popularni klub i njegove navijače...

Ne može Šalke da dobije ni kada čitavo poluvreme ima igrača više. Ne može Šalke da dobije ni kada u sudijsku nadoknadu uđe sa prednošću od jednog gola i s igračem više... Neverovatno šta se događa jednom od najpopularnijih klubova Nemačke. Imali su kraljevsko plavi zaostatak u Augzburgu, uspeli da situaciju okrenu u svoju korist, izgledalo je da će konačno uspeti da prekinu taj užasan niz bez pobede, međutim u 94. minutu Bavarci su postigli gol za 2:2 i otili im trijumf. Da sve bude gore Manuel Baum je samo nekoliko trenutaka ranije učvrstio odbranu, uveo našeg Matiju Nastasića... Nije vredelo.

Ovo je 27. meč zaredom na kom Šalke nije uspeo da slavi. Od neslavnog rekorda berinske Tasmanije, kluba koji više ne postoji, dele ga samo četiri meča. Ao postoji neka olakšavajuća okolnost za ovakvu situaciju onda je to činjenica da je tim iz Gelzenkirhena domaćin u naredna dva susreta, a rivali su mu kandidati u borbi za opstanak - Frajburg i Arminija iz Bilefelda. Pa ako ni tu ne uspeo da se "omrsi", onda će zaista biti teško verovati da ovaj sastav ima snage da izbori opstanak u Bundesligi.

Izabrane vesti

Užasno je krenulo večeras po Šalke. Ne samo što je Suat Serdar u 32. minutu smestio loptu u svoju mrežu, nego je nešto ranije ponajbolji igrač gostujućeg tima Mark Ut morao van igre zbog teške povrede. Ut je prebačen u bolnicu, međutim klub se oglasio nedugo zatim saopštenjem da je sa igračem sve u redu...


Šalke je izjednačio početkom drugog dela posle velike greške Ekvadorca Grueza. Bio je to idealan pas u prostor za Benita Ramana koji je maksimalno iskoristio svoju brzinu i lagano bocnuo preko Gikijeviča - 1:1.

Ključni detalj na meču dogodio se samo minut kasnije. Florijan Niderlehner u skoku je zakačio po licu Salifa Sanea, a arbitar nije imao dilemu - drugi žuti karton. Šalke je do preokreta došao pogotkom Nasima Budžalaba u 61. minutu, a onda promašio još nekoliko šansi da sve reši.

Slede izmene. Baum sve greši, dok njegov kolega Hajko Herlih pogađa u centar. Kao nagrada - 2:2. Bila je kombinacija baš igrača koji su ušli sa klupe. Miči Gregorič je centrirao, a omaleni Marko Rihter skočio najviše u šesnaestercu Šalkea i pogodio.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Volfzburg – Ajntraht 2:1 (0:0)

/Veghorst 76, 88 - Dost 62p/

Subota

Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 (1:1)

/Reina 39 - Vamangituka 26pen, 53, Forster 60, Kulibali 63, Gonzales 90+1/

Frajburg - Bilefeld 2:0 (0:0)

/Grifo 79pen, Vu-Jong 90+2/

Mehengladbah - Herta 1:1 (0:0)

/Embolo 70 - Genduzi 47/

Majnc - Keln 0:1 (0:0)

/Rebečaj 55/

Lajpcig - Verder 2:0 (2:0)

/Sabicer 26pen, Olmo41/

Union Berlin - Bajern 1:1 (1:0)

/Promel 4 - Levandovski 67/

Nedelja

Augzburg - Šalke 2:2 (1:0)

/Serdar 33ag, Rihter 90+4 - Raman 52, Budžalab 61/

18.00: (1,88) Leverkuzen (3,70) Hofenhajm (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara