Umar Sadik (©Star sport)
Umar Sadik (©Star sport)

Sadik napada Alaves, istorijski dan u Santa Eulaliji del Rio

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 11:04

Sintetička podloga i mali teren protiv Valjadolida

Bitka za osminu finala Kupa kralja vodiće se od danas do četvrtka 21. januara 2021. godine. U sklopu 16 uzbudljivih mečeva videćemo ekipe iz prvog, drugog i trećeg ranga. U prethodnoj rundi je već bilo iznenađenja, a sigurno če ih i u ovom.

Jedan od sastava iz najslabijeg ešalona je Penja Deportiva, koja danas dočekuje Valjadolid na Balearskim ostrvima. Istorijski dan za mali klub iz gradića po imenu Santa Eulalija del Rio, koja će se prvi put u svojoj istoriji suočiti sa ekipom iz Primere.

Izabrane vesti

Dimenzije terena i sintetička trava su, apriori, glavne prepreke za Valjadolid, koji se u protekloj rundi poprilično namučio na gostovanju još jednom trećeligašu Marbelji. Prošao je tek pogotkom u produžetku.

Domaćin je do ove faze stigao posle izbacivanja Tarazone (4:1) i drugoligaša Sabadelja nakon penala, pošto su 120 minuta meča završili nulom. Očekuju se rotacije u redvima Valjadolida, koji je samo jedno mesto i dva boda iznad zone ispadanja u La Ligi, a opstanak je prioritet kluba čiji je vlasnik originalni Ronaldo.

Interesantan će biti i dvoboj Almerije i Alavesa. Biće to utakmica koju obeležava Abelardov debi na klupi tima iz Vitorije, čime započinje njegova druga etapa na čelu ekipe.


tagovi

AlmerijaKup kraljaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara