Viktor Osimen (AFP)
Viktor Osimen (AFP)

Osimenove duge noge zapalile Istanbul, Kasimpaša u 90+5 polila Galatu kofom vode (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 20:14

Galata vodila 3:0 u 34. minut, ali na kraju ništa od maksimalnih sedam pobeda iz prvih sedam kola

"Duge noge za igranje", glase čuveni stihovi hita Lepe Brene. Iako se u pesmi balkanske folk zvezde nedvosmisleno misli na devojku, pomenuti stih verno oslikavaju način na koji Viktor Osimen koristi svoje fizičke atribute u službi što debljeg golgeterskog salda. Nigerijac je večeras, u 7. kolu turskog šampiona iskoristio Kasimpašu da dođe do prvih pogodaka za Galatasaraj, na njegovu žalost vrednih samo boda. Iako je šampion Turske već posle 34. minuta imao ogromnih 3:0, nije zadržao maksimalan učinak i upisao sedmu vezanu pobedu - 3:3.

Izazvao je bivši napadač Napolija zemljotres na Bosforu kada je stigao iz Italije početkom septembra, a subotnje veče iskoristio je da zapali Istanbul... Ako ne čitav grad, onda bar publiku na Rams parku. Šou najboljeg strelca Serije A iz sezone 2022/23, trajao je od 20. do 28. minuta. na njega se ubrzo nadovezao Mauro Ikardi. Sve je ukazivalo na rutinski trijumf velikana, na 21 osvojen bod iz sedam utakmica, ali je u poslednjih desetak minuta utakmice Kasipaša istovarila kofu vode po glavama domaćih fudbalera.

Izabrane vesti

Hladan tuš okupao je lidera prvenstvene tabele! Tračak nade Kasimpaši je u smiraj prvog poluvremena vratio Mamadu Fal, da bi ključna figura u finišu utakmice bio Haris Hajradinović. Bosanski fudbaler je golom iz penala u 83. minutu najavio istanbulsku dramu, da bi u petom minutu nadoknade spakovao gol Nunu da Kosti. U mislima izabranika Okana Buruka, već je bila upisana pobeda.

Ako je navijačima Galate za utehu, makar je Osimen počeo da pogađa. Svoje ekstremno dugačke donje udove iskoristio je da sredinom prvog poluvremena presretne centaršut Bardakčija i ušeta se u gol, da bi mu osam minuta kasnije, poluga u levici poslužila da ispali topovsko đule pod prečku gostujućeg tima. Moćno, snažno, ubeljivo! Da je u tom maniru Galata odigrala i drugo poluvreme, pobeda ne bi bila dovedena u pitanje.




tagovi

Viktor OsimenMauro IkardiGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara