(© Odbojkaški savez Srbije)
(© Odbojkaški savez Srbije)

Klub sa Marakane nije ponovio grešku večitog rivala: Crveno-belima prve počasti u sezoni

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 21:21

Zvezda pobedila Vojvodinu Mozzart - 3:2 i osvojila Superkup Srbije

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Smedereva/

Naučila je Crvena zvezda da Vojvodinu Mozzart nikad ne treba otpisivati pre vremena. Partizan je prošle sezone upravo napravio kobnu grešku u megdanu za trofej Superkupa. Mogao je i drugi večiti rival da doživi istu sudbinu, ali je uspeo u Smederevu da savlada Novosađane i po šesti put osvoji premijerno takmičenje - 3:2 (20:25, 25:19, 25:18, 21:25, 15:7).

Izabrane vesti

Vrhunac drame stao je u svega 15-ak minuta taj-brejka... Crveno-beli su baš u ključnim trenucima pokazali jače nerve i bolju koncentraciju. Do promena strana već su imali ogromnu zalihu na svom kontu. Najpre su prednjačili Aleksandar Gmitrović i Aleksandar Stefanović - 6:3, potom se tandemu priključio i Stevan Simić - 8:4. Međutim, kada je na servis stao Aleksandar Blagojević i sa dve bombe doveo atmosferu na tribinama do usijanja - 10:4, postalo je jasno da će kruna krenuti put prestonice.

A početak prvog seta kao da je nagoveštavao da će Lale odbraniti naslov. Mlada, poletna i izuzetno talentovana ekipa sjajno je otvorila bitku za pehar. Predvođena maestralnim Lukom Stankovićem zagospodarila je na terenu - 7:1. Visoka prednost već na startu omogućila joj je i daleko opušteniju i raznovrsniju igru. Pokušavao je srpski prvak da nadoknadi minus. Delimično je u delo i sproveo svoje namere - (15:19, 17:19), mada je i ostao bez preokreta. Kada se i činilo da je blizu izjednačenja, na scenu bi nastupio Jovan Perović (20:17, 22:19), koji je prodornošću u napadu odbijao svaki nalet Beograđana.

Na kraju se ispostavilo da je zapravo prazan hod u igri Vojvodine Mozzart tokom drugog perioda verovatno i bio presudan. Imali su incijativu do 10:7, a onda su stali. Zvezdina strahovita serija od 6:0 kao da je zaledila pulene Marka Narančića - 10:13. Nisu u nastavku ličili na tim koji je u prethodnom delu potpuno razoružao šampiona države. Povukao je i trener crveno-belih Ivica Jevtić potez kojim je i trgao glavne adute. Zarotirao je Blagojevića umesto Danila Ilića, čime je i uneo potpuno novu energiju. Tek tada su i ostali zaigrali u prepoznatljivom ritmu, pa su uspeli da dođu do izjednačenja.

Tamo gde su stali Ivan Lukjanenko i saigrači u drugoj, nastavili su u trećoj deonici. Blokovima Stefanovića pravili su razliku - 10:5. Pokušavali su Novosađani na sve načine da uhvate priključak. Čak su posle asa Filipa Savovskog bili toliko blizu željenog cilja - 14:16. Ipak, inspirativni Ahmed Dejo, uz podršku Gmitrovića, preuzeo je ulogu lidera - 23:17 i doveo klub sa Marakane na samo set od trona.

Ako je posle Zvezdinog vođstva i postojala dilema da li će se Vojvodina Mozzart predati, Nemanja Antunović, Branko Kopitić i Vuk Kulpinac verifikovali su da takva opcija ne postoji u njihovim razmišljanjima. Iako su oscilirali, stičući prednost - 12:10 i jureći zaostatak - 17:19, u završnici su bili glavni protagonisti - 21:25. Do taj-brejka su i stigli, ali snage za potpuni preokret nisu imali... Razloge mogu i pronaći u efikasnim partijama Stefanovića i Gmitrovića, koji su raspršili njihove snove sa 24, odnosno 22 poena.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Superkup SrbijeOK Crvena ZvezdaOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara