Džon Kordoba (fckrasnodar.ru)
Džon Kordoba (fckrasnodar.ru)

Gužva na vrhu u Rusiji: Zenit sam sebi iskopao raku, Kordoba izdigao Krasnodar na čelo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 20:44

I Lokomotiva je tu

Prošle sezone odneli sui m titulu ispred nosa, ali Krasnodar je rešio da pokuša još jednom. I konačno uspeo da uradi ono što ga je verovatno sprečavalo da i ranije postane prvak Rusije, a to je da – savlada najboljeg. A to je Zenit. Ili je bar bio Zenit. Jer posle desetog kola prvenstva jasno je da će bar još dve ekipe figurirati kao kandidati za titulu. Krasnodar svakako što je i dokazao savladavši tim iz Sankt Peterburga sa 2:0 u velikom derbiju kola.

I tako bacio Zenit na kolena prvi put još od aprila 2018. godine. Imao je u međuvremenu fantastične periode, ali svaki put kada bi naleteo na dominantnu silu Rusije – zaledio bi se.

Izabrane vesti

Ovog puta – zaledio se Zenit. U 88. minutu, kada je poklekao rezervista Vjačeslav Karavajev. Želeo je mangupski glavu da vrati do golmana Jevgenija Latišonoka, ali je iz vida ispustio šunjalicu Džona Kordobu. Kolumbijski napadač je ugledao šansu, ustremio se ka lopti, stigao do nje pre Latišonoka, obišao ga, pogodio praznu mrežu i Karavajeva proglasio za tragičara večeri.

Istini za volju, Krasnodar je ove bodove zaslužio. U meču visokog ritma jeste i Zenit imao svoje šanse, ali Krasnodareve su bile konkretnije. Već u devetom minutu Jermen Eduard Spertsjan je uzdrmao stativu,  Latišonok je potom refleksnom reakcijom spasio siguran gol domaćih…

Ali nije moglo doveka tako, mada je pitanje da li bi Krasnodar konačno probio zid da nije bilo poklona Karavajeva. Posle toga sve je bilo lakše. Domaći su se opustili i posle kontre duboko u sudijskoj nadoknadi nokautirali rivala. Mladi Danil Kozlov je povukao kontru, prosledio loptu do Fjodora Smolova, a 34-godišnji veteran je šmekerski propustio kroz noge do Kordobe, a ovaj mu se odužio povratnom za konačnih 2:0.

Zenit je doduše i dalje tu, sa bodom zaostatka diše izazivačima za vrat. Ali na čelu su Lokomotiva i Krasnodar.

RUSIJA 1 – 10. KOLO


Petak

Fakel Voronjež – Rubin 0:0

Orenburg – Nižnji Novgorod 1:2 (0:1)

/Bašić 58 – Carukjan 45, Ožegović 55/

Subota

CSKA Moskva – Ahmat Grozni 3:0 (2:0)

/Fajzulajev 19, 50, Helven 42/

Lokomotiva – Spartak 3:1 (2:1)

/Samošnikov 7, 36, Vorobjev 58 – Barko 16pen/

Krasnodar – Zenit 2:0 (0:0)

/Kordoba 88, Smolov 94/

U toku...

Rostov – Akron Toljati 0:2 (0:2)

/Benčimol 5, Dzjuba 32/

Nedelja

15.30: (1,83) Krila Sovjetov (3,50) Himki (4,50)

18.00: (4,70) Dinamo Mahačkala (3,50) Dinamo Moskva (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džon KordobaFjodor Smolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara