Ifet Đakovac (©Starsport)
Ifet Đakovac (©Starsport)

Damjanović složio kockice: TSC posle tuče s Čukom do prvenca na gostovanjima

Vreme čitanja: 5min | sub. 28.09.24. | 20:03

Topolčani upisali drugi uzastopni trijumf i upalili motore pred polazak u Kazahstan – 1:2.

Počelo je sa Novim Pazarom, a nastavilo i na Banovom brdu. To je to, TSC je prodisao, skinuo okove i počeo da igra fudbal kakav ume i kakav je igrao i ranije. Posle letargije u kojoj se nalazio tim iz Bačke Topole, uspeo je da prvi put ove sezone veže dve uzastopne pobede. Dostojan protivnik je bio Čukarički, ali nije znao da iskoristi momente kada je bio konkretniji i imao više prilike. Momački su se „potukli” protivnici u nastavku, viđena su čak tri crvena kartona, ali šesti put uzastopno se klub sa severa Srbije vraća neporažen sa Brda, i ponovo sa svi tri boda u džepu – 1:2.

Igrali su Topolčani pametno, taktički namešteno i taman koliko im treba. Posle rane prednosti su pokušali da umrtve ritam, mada su primili pogodak i dozvolili protiviniku da stvara šanse, da bi onda u nastavku u potpunosti preuzeli pozornicu. Vezni red je počeo da funkcioniše u skladu sa mogućnostima, Ifet Đakovac je izgleda ponovo onaj stari, Mihajlo Banjac je namestio nogu, Aleksandar Ćirković vratio staru naviku da trese protivničke mreže. Ako je tražiti dlaku u jajetu, a TSC je tražiti neće, to je činjenica da je ponovo primljen pogodak, što neće nikome u Bačkoj Topoli da bode oči, jer je savladan kvalitetan protivnik, na strani. čime su Plavi lavovi prvi put ove sezone upisali tri boda van svog stadiona (pošto su Vojvodinu kao gost savladali na TSC Areni).

Izabrane vesti

Mnogo bolje i agilnije je tim Gorana Stanića delovao u prvom poluvremenu, jer je u tom periodu bio bolji i konkretniji, i imao više prilika. Veoma raspoloženo su delovali ofanzivci Brđana, a pre svih akteri izjednačujućeg pogotka. Mladi biser Mihajlo Cvetković je nastavio da raste, dok je Lazar Tufegdžić podsetio na kratko na partije u dresu subotičkog Spartaka kada se za njega (navodno) raspitivao i turski velikan Galatasaraj. Sve što je Čuka pružila u prvih 45 minuta, je nekako isparilo u drugom poluvremenu, te je tim iz Beograda doživeo drugi poraz kao domaćin ove sezone, a prvi put na Brdu.

Nije moglo bolje da krene po gostujući tim koji je prednost stekao već posle pet minuta igre. Topolčani su do pogotka došli školskom akcijom. Stefan Jovanović je poslao pas u prostor za Ifeta Đakovca, a celu akciju je ispratio Aleksandar Ćirković posle čijeg je ulaska u peterac lopta bila doslovno ugurana u mrežu Čukaričkog. Dodao je VAR začin neizvesnosti, jer se sumnjalo na igru rukom koje nije bilo. Bila je to, ispostaviće se kasnije, jedina prava šansa za tim iz Bačke Topole do kraja poluvremena.

Mirisalo je na pogodak Brđana, raspoloženi su bili Lazar Tufegdžić i Đorđe Ivanović, ali bez uspeha. Lopta je išla pored gola ili u ruke Veljka Ilića. Pronalazili su prostore po boku ofanzivci ekipe Gorana Stanića, ali su do izjednačenja stigli kroz sredinu. Stvar u svoje ruke uzeo najmlađi na terenu, Mihajlo Cvetković, posle čijeg je udarca rezultat bio poravnan. Asistenciju je upisao Lazar Tufegdžić, upravo jedan od najaktivnij igrača u redovima Čuke. Pokušao je Đorđe Ivanović da iskopira saigrača Nikolu Stankovića i njegov pogodak iz Novog Pazara, samo što je u odnosu na desnog beka bio neprecizan.

Šanse su se u nastavku ređale na obe strane, da bi primat preuzeo TSC. Mihajlo Cvetković je pokušao da se proslavi udarcem sa distance, dok je njegov imenjak u suprotnom timu, Banjac, želeo da preslika pogodak od pre dve sezone na Banovom brdu, iz slobodnog udarca. Više puta je u kadru bio ofanzivni vezista Topolčana, gađao je sa distance, ulazio u kazneni prostor i u tim trenucima je bio najopasniji fudbaler gostiju. Konretniji su bili Plavi lavovi i uspeli su da povrate prednost. Po sistemu „ja tebi, ti meni” su odigrali Ifet Đakovac i Petar Stanić, potonji je šutirao, a odbitak u mrežu šalje novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Osvežio je napad strateg domaćih, izveo napolje udarne igle iz prvog dela, ali njihove zamene nisu uspele da naprave razliku. Ovakav pristup je ostavio dosta prostora za kontra napade Topolčana, koji su vrebali i treći pogodak. Umalo da sve dileme otkloni Aleksandar Ćirković, pokušao je u sopstvenom stilu da bude precizan, nedostajalo mu je sreće. Uspeo je domaći tim da stvori još nekoliko šansi do kraja, mada niti jednu ozbiljniju iz koje je mogao da stigne do dramatičnog izjednačenja.

Neoprezan je bio Mateja Đorđević, drugi put ove sezone je pocrveneo, ali ni to nije pomoglo domaćima da dođu do izjednačenja, jer je Marko Docić iskosa pogodio prečku posle slobodnog udarca. Nervoza je kumovala, pa je i Sambu Sisoko zaradio isključenje, posle sudara sa Nemanjom Petrovićem. Prethodno je u toku utakmice pocrveneo i asistent Jovana Damjanovića, Luka Pavlović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. KOLO

ČUKARIČKI – TSC 1:2 (1:1)

/Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 56/

Stadion: Čukarički

Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad)

Žuti kartoni: Vadze, Sisoko, V. Jovanović, Cvetković (Čukarički) – Đakovac, Stanić, Petrović, Lazetić (TSC)

Crveni kartoni: Sambu Sisoko u 94. za Čukarički, Mateja Đorđević u 92 minutu za TSC

Čukarički (4-2-3-1): Kaličanin 6 – Stanković 6,5, M. Stevanović 6, V. Jovanović 6, Diop 6 (od 84. Rogan) – Sisoko 6,5, Docić 6,5 – Ivanović 6,5, Tufegdžić 7 (od 72. Miladinović 6), Vadze 6 (od 46. Cionis 6) – Cvetković 7 (od 72. Tedić 6).

TSC (4-3-3): Ilić 7 – St. Jovanović 7, Đorđević 5,5, D. Stevanović 6,5, Petrović 6,5 – Banjac 7 (od 90. Banjak), Radin 6,5, Đakovac 7,5 (od 81. Pejić) – Pantović 6,5 (od 73. Lazetić 6), Stanić 6 (od 73. Gordić 6), Ćirković 7.

Igrač utakmice: Ifet Đakovac 7,5 (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

OFK Beograd - IMT 4:3 (2:1)

/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 - Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76p/

Čukarički – TSC 1:2 (1:1)

/Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 56/

Novi Pazar -Radnički Kragujevac 2:0(1:0)

/Đuranović 29, Bačkulja 97/

20.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Radnički Niš (5,60)

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama




 


 


 


tagovi

Mihajlo CvetkovićIfet ĐakovacAleksandar ĆirkovićTSC Bačka TopolaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara