Leandro Trosar nakon gola za 3:2 (Reuters)
Leandro Trosar nakon gola za 3:2 (Reuters)

Arsenal i korneri - romansa traje! Trosar u 90+4 slomio roletnu na Emirejtsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.09.24. | 18:10

Tobdžije vodile 2:0 na poluvremenu, držale Lester u anesteziji, ali su u drugom poluvremenu lako mogle da budu kažnjene za nezatvaranje utakmice

Da li je Arsenalov šampionski mozaik konačno oslikan, možda je tvrditi i govoriti posle samo šest rundi u novoj sezoni Premijer lige. Ali obrisi se vide i to prilično jasno. Londonski tim je to bio i prošle sezone, ali u aktuelnoj još više liči na napast koja se ne miri sa ispuštanjem celog plena. Pretio je Lester da navijače Arsenala pošalje kućama sa Emirejtsa pognutih glava, pokislim govorom tela, imao bod u džepu do četvrtog minuta sudijske nadoknade, a onda je ekipa Mikela Artete po ko zna koji put od prošle sezone pokazala da joj u Premijer ligi u segmentu opasnosti koju su spremni da naprave rivalu iz prekida, nema ravnih - 4:2.

Tobdžije su vodile 2:0 na poluvremenu, držale Lester u totalnoj anesteziji tokom prvih 45 minuta, ali su u drugom poluvremenu lako mogle da budu kažnjene za nezatvaranje utakmice. Lisice je iz potpune fudbalske učmalosti i bezidejnosti golovima u 47. i 63. minutu pokrenuo Džejms Džastin i odjednom je severni London od ekstaze već viđenog bodovnog poravnanja sa liderom Mančester Sitijem, upao u paniku gubitka bodova koje je domaćin po svemu prikazanom apsolutno zaslužio.

Izabrane vesti

Sve je ukazivalo na to da će Džastin zajedno sa golmanom Lisica Madsom Hermansenom podeliti herojski epitet, da će ovaj duo pokupiti 90 odsto zasluga za veliki bod protiv pretendenta na titulu. Čuda je pravio danski čuvar mreže među stativama, skidao zicere Havercu, Trosaru i Kalafjoriju pri rezultatu 2:2, sakupio 12 odbrana... Arsenal je stezao obruč, gađao i pretio iz svih pozicija, ali roletnu je pred svoju mrežu spustio momak iz Odensea.

A onda ju je u paramparčad razbio Leandro Trosar. Beše to 16, ili 17 korner Arsenala na meču, a umetnost Nikolasa Žovera, specijaliste za prekide iz Artetinog stručnog štaba ponovo je došlo do izražaja. Belgijanac je ostao nebranjen na drugoj stativi, uspeo da uputi udarac i natera Vilfreda Endidija da unese loptu u sopstveni gol. Dakle, nije Trosaru nakon pogotka iz nadoknade prvog dela za 2:0, upisan još jedan pogodak, ali je svakao izrastao u junaka londonskog tima. A romansa Arsenala i kornera nastavila je da traje i sluti da će baš ovaj segment igre biti moćno oružje Tobdžija na putu ka tituli koju nisu osvojile od 2004. godine.

Apsolutnu kontrolu utakmice imao je Arsenal toko prvih 45 minuta. Načeli su domaći povratnika u Premijer ligu sredinom poluvremena nakon saradnje asistenta Timbera i strelca Martinelija koji je u smiraj prvog dela spakovao gol pomenutom Trosaru. Lester ne da nije zapretio Davidu Raji, već je u njegovu timsku statistiku stao tek jedan udarac ka golu i to neprecizan. Utisak je bio da će tim koji se za sve pitao s lakoćom zatvoriti utakmicu u nastavku, ali je Artetine momke iz težišta izbacio gol glavom Džastin već s početka drugog poluvremena.

Kada se pre nekoliko sezona pojavio u prvom timu Lestera, Džastin je nagoveštavao jasne napadačke potencijale, bez obzira na poziciju levog beka. Karijeru su mu ozbiljno usporile teške povrede prednjeg ukrštenog ligamenta, te ahilove tetive, ali je večeras 26-godišnjak izmislio spektakularan gol zbog kojeg se pobeda Arsenala zaljuljala. Uhvatio je neodbranjiv volej iz šesnaesterca malo po isteku sat vremena igre.

Nakon što je Hermansen odbranio zicere Havercu u 68. minutu i Trosaru šest minuta kasnije, Arteta je pokušao da dodatno razmrda ekipu uvođenjem Sterlinga, te supertalentovanog 17-godišnjaka Itana Envanerija. Momak koji bi u budućnosti mogao da postane jedno od zaštitnih lica Arsenala je već u 86. minutu, iz prvog kontakta sa loptom ozbiljno namučio Hermansena, ubrzo je opasno zapretio i Kalafjori i sve to je predstavljalo uvertiru za udarac Trosara, odnosno autogol Endidija. Na njega je u poslednjim trenucima utakmice nakalemljen i gol Kaija Haverca za ubedljiviju pobedu, kakvu je tim sa 33 udarca ka, a 17 u okvir gola, mnogo ranije morao da overi.

U isto vreme igrane su još četiri utakmice 6. kola engleske elite, a na terenu, jedan protiv drugog našli su se i srpski reprezentativcu Nikola Milenković i Saša Lukić. Notingem Forest je ovog popodneva pretrpeo prvi poraz od starta sezone, a preciznim jedanaestercem servirao mu ga je Raul Himenes u 51. minutu - 0:1. Bleki je odigrao čitav meč za Šumare, dok je Lukić proveo 83. minuta u igri završivši utakmicu sa 87 odsto tačnih dodavanja (39/45).

Preokret na Gudisonu napravio je Everton protiv Kristal Palasa - 2:1. Mark Guehi je već posle deset minuta fudbala u Liverpulu doneo prednost Orlovima, ali je početak drugog dela protekao u znaku Dvajta Meknila. Engleski vezista je spektakularnim udarcem sa distance već u 47. minutu matirao Dina Hendersona, da bi ga sedam minuta kasnije ponovo naterao da vadi loptu iz mreže.

PREMIJER LIGA – 6. KOLO

Subota

Njukasl - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Gordon 58 pen - Gvardiol 35/

Brentford - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Embeumo 1 - Souček 54/

Čelsi - Brajton 4:2 (4:2)

/Palmer 21, 28, 31, 41 - Riter 7, Baleba 34/

Notingem Forest - Fulam 0:1 (0:1)

/Himenes 51pen/

Everton - Kristal Palas 2:1 (0:1)

/Meknil 47, 54 - Guehi 10/

Arsenal - Lester 4:2 (2:1)

/Martineli 20, Trosar 45+1, 90+4, Haverc 90+6 - Džastin 47, 63/

18.30: (8,50) Vulverhempton (5,50) Liverpul (1,33)

Nedelja

15.00: (4,10) Ipsvič (3,50) Aston Vila (1,45)

17.30: (2,40) Mančester Junajted (3,50) Totenhem (2,85)

Ponedeljak

21.00: (1,65) Bornmut (4,00) Sautempton (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalLesterLeandro TrosarDžejms DžastinMads Hermansen

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara