Džonatan Dejvid (©AFP)
Džonatan Dejvid (©AFP)

Dejvid ponovo rešeta, Lil ponovo pobeđuje!

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 21:10

Kanađanin het-trikom doneo Dogama prvu pobedu posle mesec dana!

Svakog leta se Džonatan Dejvid dovodi u vezu sa velikim evropskim klubovima, ali nikako da u neku od njih i ode. Možda i zbog toga što je nekonstantan. Svaku od prethodne četiri sezone u Lilu završio je sa dvocifrenim brojem golova, izvesno će i aktuelnu, ali bi mu se od svakog od njih dešavao prazan hod od po nekoliko mečeva u kojima ga narodski rečeno ne bi bilo.

Tako je i ove godine. Na svakom od uvodne tri utakmice u svim takmičenjima bio je strelac i onda naprasno nestao. Pucao je ćorcima u prethodnih mesec dana - vezao pet mečeva bez gola u svim takmičenjima - a njegova slaba forma poklopila se sa rezultatima ekipe pa je Lil tako bio punih mesec dana bez pobede. Bio, ali više nije, jer kanadski napadač ponovo rešeta. Prošle nedelje doneo je u finišu utakmice bod pogotkom sa bele tačke protiv Strazbura, večeras na gostovanju Avru u 6. kolu Lige 1 het-trikom i sva tri - 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Iskoristio je Dejvid ranjivost jedne od najkrhkijih odbrana francuskog prvenstva - više golova od Avra primili samo Sent Etjen i Monpelje - kako bi nabildovao samopouzdanje ne samo sebi, već i čitavom timu, pred važne mečeve koji tim Bruna Ženesija očekuju u narednom periodu. Lil već za četiri dana dočekuje Real u Ligi šampiona, dvadesetak dana kasnije gostuje Atletiku, a između mečeva sa madridskim timovima očekuje ga okršaj sa Monakom koji će mu izvesno biti jedan od rivala u borbi za sam vrh.

A, da bi se nečemu nadao na tim utakmicama biće mu potreban i Dejvid u najboljem izdanju, onakav kakav je bio večeras - snalažljiv, pravovremen, ubitačan. Biće i 24-godišnjem Kanađaninu potrebna podrška saigrača kakvu je protiv Avra imao od Osamea Sarauija, marokanskog ofanzivca koji ga je idealno poslužio prvo u 23, a onda i u 35. minutu. Prvi het-trik još od početka februara - a i taj je postigao protiv Avra! - Dejvid je kompletirao desetak minuta pre kraja meča, poklonivši se na centaršut Edona Žegrove sa tri-četiri metra.

Mogle su Doge u dubokoj nadoknadi i do ubedljivijeg trijumfa, ali Anhel Gomes nije uspeo da realizuje jedanaesterac koji je sam iznudio. Golman Avra Artur Desmas se iskupio za napravljenu grešku - srušio engleskog fudbalera - odbranivši mu udarac...

LIGA 1 – 6. KOLO

Petak

Okser - Brest 3:0 (2:0)

/Ovusu 26, Žubal 37, Traore 59/

PSŽ - Ren 3:1 (1:0)

/Barkola 30, 68, Li 58 - Kalimuendo 73pen/

Subota

Lans - Nica 0:0

Avr - Lil 0:3 (0:2)

/Dejvid 23, 35, 79/

Monako - Monpelje (u toku)

Nedelja

15.00: (2,55) Tuluz (3,45) Olimpik Lion (2,90)

17.00: (1,73) Nant (3,60) Sent Etjen (5,10)

17.00: (3,45) Anže (3,45) Rems (2,25)

20.45: (3,50) Strazbur (3,50) Olimpik Marselj (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AvrLilFrancuska Liga 1Liga 1Džonatan Dejvid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara