Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Pritisak je popustio, Real je opet onaj stari

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 12:12

Zidan uspeo da probudi ekipu, sledeći na meniju Bilbao

Liga šampiona je napravila pauzu, ali raspored na nivou najjačeg klupskog takmičenja nije zaobišao Real Madrid. Blankosi su u subotu igrali gradski derbi protiv Atletika, a večeras na megdanu preko puta sebe imaju Bilbao (22.00).

Ovo je duel 19. runde Primere koja će biti kompletirana sredinom januara naredne godine, a Real, Bilbao, Barselona i Sosijedad odigraće je ranije jer tada moraju da se bave učešćem u španskom Superkupu. Sezona je "zgužvana", učesnici šampionata imaju različit broj odigranih mečeva do sada i to donosi zabunu prilikom analiziranja tabele.

Izabrane vesti

Atletiko je na deobi liderskog mesta sa dva susreta manje od Sosijedada, ali je upravo za vikend izgubio od Kraljevića, koji teže povratku na čelo. Reći da tim Zinedina Zidana nema stabilnosti znači ne reći ništa. Pošto je preživeo šok mečeve sa Alavesom i Šahtjorom, Madrid je izvojevao tri čiste pobede zaredom protiv teških protivnika. A, protiv svakog od njih, Sevilje, Menhengladbaha i Atletika, Blankosi su igrali vrlo samouvereno i razborito. Tu se videla jedinstvena sposobnost Zidana da u kriznim situacijama preduzme prave korake. Kao nagradu - plej-of Lige šampiona sa prihvatljivim protivnikom u vidu Atalante i položaj u ligi.

Pritisak je popustio, ali ko zna kako će uticati na igru Real Madrida. Praksa pokazuje da je Madrišanim za dobru igru ponekad potreban štapić, a ne šargarepa. Atletikova situacija je donekle slična. Baskijci su spremni da se bore za svog trenera Gaisku Garitana, istiskujući iz sebe poslednje snage.

Fudbal koji pokazuje Bilbao je jednostavan, neinventivan, mada prilično intenzivan. Pojedinačne greške štete timu. Na primer, golman španske reprezentacije Unai Simon u poslednja dva kola imao je velike mrlje. Kao rezultat - poraz od Selte i remi sa Valensijom. Samo jedna pobeda u poslednjih pet kola ponovo je dovela Garitana pod veliki pritisak i maltene otkaz. Bilbao nije postigao gol nijednom na poslednja tri meča protiv Real Madrida, a na pobedu čeka više od pet godina.

Atletik praktično nema kadrovskih problema, dok je Real i dalje primoran da igra bez Azara, Edegarda, Jovića i Dijaza. Kazemiro neće igrati zbog suspenzije.

PRIMERA - 19. KOLO

Utorak

22.00: (1,62) Real Madrid (3,80) Bilbao (5,80)

Sreda

21.00: (1,73) Barselona (3,60) Sosijedad (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BilbaoAtletik BilbaoReal MadridPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara