Mats Vilander (Printscreen)
Mats Vilander (Printscreen)

Nemoj Matse, ispadaš smešan: Niko nikada nije igrao bolji tenis od Sinera i Alkarasa na vrhuncu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 20:03

"Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju", kaže Vilander

Svojevremeno je bio poznat kao najveći kritičar Novaka Đokovića, poslednjih godina kao čovek koji je sasuo gomilu hvalospeva na Novakov račun, ali objektivno Mats Vilander je persona koja voli da ide uz dlaku sa trendovima, da priča i veliča ono što je moderno, što je trendu. A trenuto su u teniskoj areni to, dok Novak Đoković sve češće pravi duže pauze od turnira, Karlos Alkaras i Janik Siner.

Španac i Italijan odigrali su spektakularno finale u Pekingu. Bio je to njihov deseti međuobni okršaj, još jedan odigran u izuzetno visokom intenzitetu, a drugo finale koje su odigrali pripalo je Karlitosu. U međuvremenu se javio legendarni švedski teniser, ali nakon onoga što je izrekao, utisak - bolje da se nije oglašavao.

Izabrane vesti

“Alkaraz i Siner su priredili pravi šou, oni su u konkurenciji za najbolji sportski događaj u istoriji. To se dešava svaki put kada igraju – bude neizvesno, bude zabavno. Kada ih vidimo na terenu, meč može da ode u bilo kom smeru. Obojica mogu da pobede i nijedan se ne plaši onog drugog. Ima promena ‘momentuma’ kao u svakom meču, ali ne traju toliko dugo, pet do deset minuta maksimum pre nego što se onaj drugi vrati i preuzme kontrolu, rekao je Vilander i u ovim rečenicama nema ničega sporno. Međutim, zbog onoga što je usledilo u nastavku, mogla bi teniska javnost ozbiljno da se podsmeva dugogodišnjem analitičaru: “Oni nastavljaju tragovima velike trojke sa aspekta nivoa tenisa. Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju, ali kada gledamo nivo igre, kada su Janik Siner i Karlos Alkaraz na svom vrhuncu, nema šanse da je iko ikada igrao bolji tenis. Nema šanse da je teniska lopta radila toliko drugačije i komplikovanije stvari nego kada je udaraju Siner i Alkaraz”.

Zagrebi Matse malo u proteklu deceniju, seti se Novakovih i Rafinih vatrometa. Premotaj film, seti se finala Australijan Opena iz 2012, vimbldonske borbe za pehar iz 2018, čudesnih masters sučeljavanja... Ti dueli nisu bili vrhunac tenisa, bili su vrhunac sporta.


tagovi

Karlos AlkarasJanik SinerNovak ĐokovićMats Vilander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara