Hleofilo Flajter (Star sport)
Hleofilo Flajter (Star sport)

Povedi protiv OFK Beograda i potpiši sebi presudu

Vreme čitanja: 5min | sub. 28.09.24. | 18:58

IMT doživeo ovosezonsku sudbinu Mladosti, Napretka i Partizana, ujedno i četvrti uzastopni poraz, a Romantičari, posle novog preokreta i spektakularnog drugog poluvremena, četvrtu vezanu pobedu – 4:3 u Zaječaru

Utakmica u koju je jedan tim ušao u seriji od tri uzastopne pobede, a drugi od tri uzastopna poraza, i to uz gol-razliku 0:9; ovaj prvi sa deobe druge, a ovaj drugi sa deobe pretposlednje pozicije na tabeli, imala je svog izrazitog favorita, koji je tu ulogu na kraju i opravdao.

Epilog beogradskog derbija OFK Beograd - IMT, odigranog u Zaječaru, u sklopu 10. kola Mozzart Bet Superlige, jeste spektakularnih 4:3 u korist nominalnog domaćina, koji se tako, makar na jedan dan, osamio odmah iza neprikosnovene Crvene zvezde na superligaškoj lestvici. Posebnu pažnju, međutim, izaziva podatak da je ovo čak četvrti trijumf Romantičara nakon rezultatskog preokreta ove sezone.

Izabrane vesti

Sudbinu Mladosti, Napretka i Partizana doživeo je i IMT. Kao da čačkaju lava dok spava, kao da sebi potpišu presudu time što povedu protiv plavo-belih sa Karaburme. Traktoristi su vodili od 16. minuta, pa već na veliki odmor otišli u minusu, ukupno primili četiri uzastopna gola i pretila im je katastrofa. Vratili su se sa dva pogotka u razmaku od tri minuta, u sudijskoj nadoknadi promašili dva zicera i na kraju ipak morali da čestitaju gradskom rivalu. 

Izaziva nametanje pravila o obaveznom broju bonus igrača oprečna mišljenja u srpskoj fudbalskoj javnosti, ali kao jak argument onima koji su podigli dva prsta za njegovo uvođenje svakako će poslužiti činjenica da maltene u svakom kolu iskoči po neko novo ime među mladim fudbalerima srpskih superligaša. Andrija Maksimović, posle partije u večitom derbiju, već danima ne silazi sa „naslovnih strana“, zasijao je u poslednjih nekoliko kola Bogdan Mirčetić, Partizanovo odbačeno dete u Kragujevcu, Mladost iz Lučana nastavlja da na svojoj proizvodnoj traci niže neke nove klince, a, iako koju godinu stariji od svih njih, i dalje dovoljno mlad za ulogu bonusa i epitet nade srpskog fudbala, u prve redove počinje da se probija Nikola Mituljikić.

Pre par nedelja na istom ovom mestu asistent za pobedu protiv Partizana, a sada strelac svog prvog superligaškog gola, za izjednačenje protiv IMT-a. Naravno, skrenuće mu Simo Krunić i njegovi saradnici pažnju i na to kako je lako dozvolio Nikoli Glišiću u 16. minutu da probije po desnoj sttani i centrira Maksimu Do Koutu, koji će je iz poluvoleja poslati u mrežu za vođstvo Traktorista - samo dva minuta ranije odbrana Romantičara prvi put je pukla po levoj strani, Do Kouto je petom postigao gol, opravdano nepriznat zbog ofsajda, ali nominalni domaćin to upozorenje nije ozbiljno shvatio i kazna je ubrzo stigla.

Međutim, nakon što je Krunić malo izmenjao strane svojim bočnim napadačima, Mituljikić se u 42. minutu ubacio sa desnog boka i praktično samo ubacio loptu u mrežu krunisavši mat u tri poteza svog tima. I jeste, njemu je ostao lakši deo posla, jer lako je svakome ko kao saigrača ima Aleksandra Paločevića. Pravi je plejmejker koji potezom pravi razliku, miluje loptu i kompjuterski je šalje tamo gde treba. Tako je i njegov genijalan pas započeo ovu akciju, koju je, u ulozi asistenta, nastavio Flajter, a završio Mituljikić.

Nije se tu OFK Beograd zaustavio, već do odlaska na odmor potpuno je preokrenuo rezultat. Igrao se treći minut sudijske nadoknade, korner je sa desne strane izveo Nikola Knežević, a loše postavljanje odbrane Novobeograđana iskoristio je Aleksej Vukičević, samo se poklonio i glavom poslao loptu u mrežu.

Statistika će pokazati zanimljiv podatak - da su sve tri lopte koje su u prvom poluvremenu išle u okvir gola tamo i završile i to nije nagoveštavalo da ćemo u drugom poluvremenu gledati pravu goleadu. Slutilo je na totalni debakl Traktorista nakon što je Hleofilo Flajter postigao dva vezana pogotka i doveo OFK Beograd u vođstvo od 4:1.

Najpre je, na asistenciju Anana, šutirao oštro po zemlji u suprotan ugao, a onda se najbolje snašao posle kornera, pokupio otpadak nakon pokušaja Đermanovića glavom i odbrane Belića i loptu iz neposeredne blizine zakucao u mrežu. Dva pogotka i asistencija – sjajan učinak napadača iz Surinama.

A onda se IMT volšebno vratio u igru sa dva gola u samo tri minuta. Možda bi i bolje prošli ovog popodneva u Zaječaru da su imali još igrača na nivou Nikole Glišića. Desni bek asistrirao je kod prvog, a onda i kod drugog gola Nikoli Krstiću, nakon što se ponovo sjajno ubacio po desnom boku i centrirao u peterac, a onda je iznudio jedanaesterac, pošto ga je u kaznenom prostoru srušio Vukičević, a siguran realizator penala bio je Joan Kur

Malo je falilo pa da najstrožu kaznu samo koji minut kasnije na drugoj strani dobije i OFK Beograd. Sudija Stojanović dobio je poziv iz VAR sobe da proveri duel Batisa i Mituljikića, ali je nakon pregledanog snimka ostao pri svojoj prvobitnoj odluci da tu prekršaja za nije bilo. IMT je napadao, posebno po desnom krilu preko Lutovca, koji je uneo svežu krv sa klupe, treba čestitati gostima na neodustajanju, u sudijskoj nadoknadi imali su dva zicera, ali su udarac Stevanovića (ponovo na asistenciju Glišića), a onda i pokušaj Batisa glavom završili preko prečke. Četvrti uzastopni poraz, a sledi duel sa Crvenom zvezdom...  

OFK BEOGRAD - IMT 4:3 (2:1)

/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 - Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76p/

Zaječar. Gradski stadion pod Kraljevicom. Sudija: Andrija Stojanović (Beograd).

Žuti kartoni: Lazić (OFK Beograd), Kijevčanin (IMT).

OFK BEOGRAD (4-2-3-1): Popović 6 – Lazić 7, Đermanović 6.5, Momčilović 6, Vukičević 6.5 (od 88. Obradović) – Paločević 7.5, Ado 7 (od 72. Marković) – Ovusu 6 (od 44. Anan 6.5), Knežević 7 (od 72. Cvetković), Mituljikić 7 – Flajter 8 (od 88. Bermudez).

IMT (4-3-3): Belić 5.5 – Glišić 8 (od 90+2. Luković), Batis 6, Jevtić 6, Konstantinov 5 (od 90+2. Popović) – Kur 7, Kijevčanin 6 (od 70. Zulfić), Krstić 6.5 – Radočaj 6 (od 63. Lutovac 7), Lebi 6, Do Kouto 6.5 (od 70. Stevanović).

Igrač utakmice: Hleofilo Flajter (OFK Beograd) 8.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

OFK Beograd - IMT 4:3 (2:1)

/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 - Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76p/

18.00: (2,50) Čukarički (3,40) TSC Bačka Topola (2,80)

18.00: (2,95) Novi Pazar (3,40) Radnički Kragujevac (2,40)

20.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Radnički Niš (5,60)

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gleofilo Flajter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara