Perez mora da požuri, udice lete ka Ramosu

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.11.20. | 11:14

Jedan blanko ček već je spreman za Španca...

Debakl na Mestalji koji je ozbiljno uzdrmao poziciju Zinedina Zidana u Real Madridu i uterao sumnju u kosti navijača Kraljevskog kluba da bi legendarni as mogao da stabilizuje situaciju, nije jedina muka što muči Madriđane. Pregovori oko novog ugovora za Serhia Ramosa već su se previše odužili, čak do te mere da su i oni što su do juče bili ubeđeni da kapiten ostaje do kraja karijere na Santijago Bernabeu počeli da se pecaju na spekulacije sa raznih strana.

A takvih priča i pričica svakako ne manjka. Poslednja koja je plasirana iz kuhinje Čiringita kaže da Pari Sen Žermen pomno prati situaciju oko Ramosa, dok pojedini italijanski mediji ne isključuju mogućnost da bi Juventus po ko zna koji put mogao da pribegne svojoj dobro oprobanoj i omiljenoj metodi dovođenja igrača bez obeštećenja.

Izabrane vesti

I to svakako ne bi bilo sve od interesenata.

Ali u čemu je problem s Ramosom i Realom? Nije teško pretpostaviti da se radi o novcu, odnosno dužini ugovora, što trenutno udaljava dve strane od dogovora. U najkraćem, kapiten želi minimum dvogodišnju saradnju sa istom platom (oko 12.000.000 evra po sezoni), dok Florentino Perez insistira na jednogodišnjem ugovoru i smanjenju primanja od 20 odsto.

=== Realove ruševine ili nešto što Zidan može da reši? ===

U momentu kada Serhio Ramos ruši rekorde u dresu reprezentacije Španije, odnosno kada je iza njega odlična sezona sa čak 13 postignutih golova, te tekuća u kojoj je došao do cifre od 100 pogodaka za Kraljeviće, jasno je da je mu pregovaračka pozicija dosta dobra i da očekuje da Perez popusti i pristane na postavljene uslove. Ali kako se to još nije dogodilo, a do januara i početka perioda kad igrači mogu da potpisuju predugovore s drugim klubovima ima manje od dve meseca, ne čudi što su krenule nagađanja da li bi Ramos mogao da sreću potraži u nekom drugom klubu, drugom gradu.

"Pre pet godina razgovarao sam sa ljudima iz Pari Sen Žermena. Rekli su mi da će klub postati evropska referenca", započeo je priču Hoze Alvarez iz Čiringita. "Onda su došli Nejmar, Mbape... Pitali su me da li znam ko bi jednog momenta mogao da bude jedan od najznačajnijih rekvizita. I rekli su mi - Serhio Ramos. U PSŽ-u nije važno koliko imate godina. Ako žele da vas dovedu - dovešće vas".

Ramos bi Parizu svakako značio u igračkom smislu. Ali ne samo to. PSŽ kao klub napravio bi veliki iskorak ukoliko bi uspeo da angažuje simbol nekog drugog velikog kluba. Takav transfer predstavljao bi nadogradnju na sve što je do sada postignuto i verovatno bi bila odškrinuta vrata za još neka velika imena iz nekih drugih velikih ekipa.

Zna sve to vrlo dobro Leonardo i zato je, tvrdi Čiringito, spreman da pred Ramosa stavi blanko ček.

Ako i dođe do eventualnog razlaza sa Realom, PSŽ ne bi jedini zabacio udicu ka Madridu. Italijani pišu kako u Juventusu visoko cene Serhija Ramosa i nemaju problem s njegovim godinama. Štaviše, odbranu Stare dame decenijama unazad predvodili su igrači u ozbiljnim godinama, čak veterani. Bogate engleske klubova takođe ne bi trebalo isključiti, ali ni odlazak u MLS, gde se kao glavni kandidat u trci za Španca ističe Bekamov Inter Majami.

I sve to tek ako Perez definitivno ne popusti. Jer Ramosove želje i planovi nisu sporni: kraj karijere u Real Madridu.


tagovi

Serhio Ramos

Obaveštavaj me

Real Madrid
Juventus
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara