Strahinja Pavlović i Skov Olsen u duelu (Reuters)
Strahinja Pavlović i Skov Olsen u duelu (Reuters)

Pavlović doputovao u Italiju, Piksi komentarisao: Pravi ratnik, Milan ga dobio za bagatelu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 22:24

Strahinja obavio lekarske preglede, sutra bi trebalo da bude predstavljen kao drugo pojačanje Rosonera ovog leta

Prvo je Milan upecao Alvara Moratu, a drugi letnji potpis na San Siru biće Strahinja Pavlović. Reprezentativac Srbije sleteo je u Milano, tokom dana obavio lekarske preglede, a u popodnevnim satima ispred hotela podelio prve autograme, te otišao na večeru sa jednim od direktora, Žofrijem Monkadom i svojim agentima. Dakle, samo još paraf na petogorišnji ugovor i zvanično predstavljane da bi štoper iz Šapca i zvanično postao Rosonero.

Izabrane vesti

— Gianluca Di Marzio (@DiMarzio) July 30, 2024

Veliko pojačanje za vicešampiona Italije, začin po ukusu novog trenera Paula Fonseke i konačno, dugo traženi, levonogi štoper na San Siru, prvi sa značajnom ulogom od Alesija Romanjolija. Milan se duže vreme natezao sa Salcburgom oko obeštećenja, ali kada je Strahinja poručio upravi Red Bulovog čeda da želi isključivo u redove sedmostrukog prvaka Evrope, staza njegovog prelaska na sever Italije je podmazana, a Milan je dobio neustrašivog defanzivca velikog srca za "samo" 18.000.000 + 2.000.000 evra iako je Salcburg isprva tražio 30.000.000.

Kakvog je fudbalera, beskompromisnog ratnika, perpetum mobile koji na terenu ostavlja krv, suze i znoj italijanski velikan dobio, pokazalo je i nedavno održano Evropsko prvenstvo u Nemačkoj gde je u triju sa Nikolom Milenkovićem i Milošem Veljkovićem, Pavlović bio jedna od retkih svetlih tačaka Srbije.

A upravo je selektor Orlova u razgovoru za italijansku "Gazetu delo Sport", pričao Italijanima o popularnom Kalabi.

"Pavlović nije samo defanzivac, već pravi ratnik. On će biti veliko pojačanje za Milan. Tokom Evropskog prvenstva pitao me je za savet, i rekao sam mu da bih izabrao Milan. To je veliki klub, a Serija A je prava škola za defanzivce", rekao je Stojković i nastavio: "Ima sve što je potrebno da postane odličan defanzivac, uključujući snažan karakter. Odličan je u defanzivnim zadacima, ali i u otvorenoj igri, a poseduje sjajnu levu nogu. Milan ga je dobio za 'bagatelu'. Biće vrhunsko pojačanje."

Nema dilemu selektor Srbije da će se Strahinja ekspresno prilagoditi na Milanovu igru.

"U Srbiji igramo sa trojicom defanzivaca, dok Milan koristi četvoricu, ali dobri igrači se uvek prilagode. On je mlad i ima puno prostora za napredak", zaključio je Piksi.

Pavloviću koji će godišnje zarađivati 1.500.000 evra (duplo više nego u Salcburgu) je Italija bila suđena, kao i potpis za tamošnjeg velikana. Želeli su ga u minulim prelaznim rokovima Juventus, te Roma. Stigao je u klub koji će od avgusta početi napad na Skudeto i u kojem ga, bar za sada, čeka reprezentativni kolega Luka Jović.


tagovi

Strahinja Pavlovićac milanMilanDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara