Vili (Foto: AFP)
Vili (Foto: AFP)

Orijente počašćen sedmicom u La Pazu: Strongest opravdava ime i ide po Aperturu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 02:19

Tigrovi deklasirali pretposlednjeplasirani Petrolero u 19. kolu bolivijskog prvenstva - 7:0 (3:0)

Tri uzastopne sezone Strongest nije bio miljenik sreće. Kako u Aperaturi tako i u Klauzuri – Bolivijci imaju dve faze prvenstva – tim iz La Paza je u prvenstvu za dlaku ostajao bez trofeja. Ali ove godine je očigledno rešio da opravda ime koje nosi – u prevodu sa engleskog “Najjači“ – što više nego uspešno čini iz kola u kolo. Otkako se fudbal vratio u Boliviju krajem novembra, popularni Tigrovi su ušli u niz mečeva bez poraza koji su u 19. rundi Aperature produžili na impresivan način, počastivši Orijente Petrolero sedmicom na svom stadionu Ernando Siles – 7:0 (3:0).

Računajući i mečeve pre izbijanja pandemije, odnosno prekida prvenstva, Strongest je u seriji od 11 utakmica bez poraza. U tom nizu drugi najtrofejniji bolivijski klub – 15 trofeja, koliko i Horhe Vilsterman – remizirao je samo dva puta. Svi ostali rivali dobili su svoju “porciju“. Neko dva, neko tri, četiri, pet, pa i šest, ali niko sedam. Sve dok u La Paz nije stigao Orijente i osetio na svojoj koži moć najefikasnijeg tima i ujedno lidera prvenstva.

Izabrane vesti

Ovim trijumfom Strongest je učvrstio prvu poziciju i ostvario pet bodova prednosti u odnosu na prve pratioce Bolivar i Rojal Pari, doduše uz meč više. Orijente se s druge strane četvrtim porazom u prethodnih pet mečeva zadržao na pretposlednjem mestu. Zbog toga niko nije ni očekivao da će gosti do moći da naprave podvig u La Pazu, ali da će doživeti ovakav debakl...

Štaviše, ništa u prvoj polovini prvog dela meča nije ukazivalo na katastrofu. Čak je tim iz Santa Kruze dva puta pripretio u uvodnim minutima, međutim, kada je Karlos Anez pogodio glavom u 21. minutu kola su krenula nizbrdo. I nikoga više nije bilo da ih zaustavi. Do odlaska na odmor u dva navrata je pogodio Vili, po povratku sa pauze i Anez je popravio golgeterski učinak, ubrzo se upisao i Reinosotek da izbije na prvo mesto liste strelaca sa 16 golova - da bi Kampos sa dva prelepa gola, prvo sa distance, potom iz slobodnog udarca stavio tačku na i.

Strongest u narednom kolu dočekuje sedmoplasirani Vinto, a potom mu u naredna dva kola dočekuje Bolivar i gostuje Rojal Pariju. Ukoliko makar i odoli direktnim konkurentim, staviće šapu na trofej Aperture, jer u poslednje četiri runde, ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, niko neće moći da ga zaustavi.

BOLIVIJA - 19. KOLO

Nedelja

Nasional Potosi - San Hoze 3:2 (3:1)

Ponedeljak

Santa Kruz - Vilsterman 1:3 (0:1)

Strongest - Orjente Petrolero 7:0 (3:0)

Utorak

Bluming - Vinto 3:1 (2:0)



tagovi

Bolivija 1Strongest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara