Neverica fudbalera Rasinga (©Reuters)
Neverica fudbalera Rasinga (©Reuters)

Ni nalik prvaku Argentine od pre dve sezone, Rasing na nuli posle tri runde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 00:40

Arsenal Sarandi savladao velikana iz Aveljanede posle pet vezanih poraza u međusobnim duelima

Desetak dana ostalo je do okršaja Rasinga i Flamenga u osmini finala Kopa Libertadores, a ukoliko velikan iz Aveljanede na kontinentalnu scenu prenese igre iz domaćeg Liga kupa, sprema mu se katastrofa protiv šampiona Brazila. Ove večeri, treći najtrofejniji klub Argentine poražen je na svom terenu od Arsenal Sarandija vrlo glatko – 2:0 i tako je postao najlošiji tim argentinskog elitnog društva.

Posle poraza od Atletiko Tukumana i Union Santa Fea, izabranici Sebastijana Bekasesea nisu uspeli da se iskobeljaju iz sivila. Ekipa koja je pre manje od dve godina podigla pehar namenjen šampionu Argentine, najlošija je u premijernom izdanju Liga kupa, sa maksimalna tri poraza i gol razlikom 1:8. Da stvari budu gore, ni na svom Prezidente Peron stadionu, Akademija nije uspela da govorom tela nagovesti da će se stvari u budućnosti značajno promeniti.

Izabrane vesti

Rasing je do večeras pet puta uzastopno pobeđivao Sarandi, u poslednja dva međusobna duela golovima ga je lomio Lisandro Lopez, ali je legendarni napadač poprilčno dobro neutralisan od strane gostujućih defanzivaca. Arsenal je već u četvrtom minutu prodao rivalu uigranu akciju iz slobodnjaka, Esencija jednostavnosti I mat u tri poteza – asistent Emiliano Papa, strelac Lukas Albertengo. Pola sata kasnije ekipa Serhija Rondine ponovo je kreirala smislenu akciju, koju je posle duela sa Mirandom golom okončao Urugvajac Džonatan Kandija.

Lisandro je u 56. minutu mogao da učini meč znatno uzbudljivijim, ali ga je sa pet metara zaustavio golman Maksimilijano Galjardo. Stezao je obruč oko njegovog gola ekipa Rasinga u završnici utakmice, stigla do gola, doduše opravdano poništenog zbog ofsajda, imala i prečku, ali Arsenal je zaslužio da prekine crnu seriju protiv Rasinga koja datira još od 2014. godine, kada je tim iz Aveljanede počeo da pobeđuje Sarandi zahvaljujući golovima klupske legende Dijega Milita. Zaslužio je i da posle remija i poraza upiše prvi tijumf u Liga kupu.

U svakom slučaju, Rasing I Arsenal napravili su uvertiru za okršaj koji sledi (01.15), u kojem River Plejt ide na noge Godoj Kruzu sa namerom da trijumfuje i ne dozoli Banfildu da se ozbiljno odvoji.

ARGENTINSKI LIGA KUP

Rasing - Arsenal Sarandi 0:2 (0:2)

/Albertengo 4, Kandija 37/

01.15: (5,60) Godoj Kruz (3,90) River Plejt (1,55)




tagovi

Rasing KlubArsenal Sarandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara