Feran Tores u napadu (©Reuters)
Feran Tores u napadu (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 17. novembar): Crvena furija sa Pancerima, Brazilci driblaju u Montevideu, plus Evrokup sa Partizanom

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.11.20. | 08:06

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

FRANCUSKA – ŠVEDSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 3, A divizije)

Selekcija Didjea Dešana, opravdala je status nosioca svetske krune. Najbolji su u Grupi 3 A divizije, pa Skandinavcima može da zastane kost u grlu, uprkos činjenici da Trikolori mogu na teren i sa rezervistima. Šveđani se bore sa Hrvatima za opstanak u eliti, pa im neće biti lako, budući da u grupi imaju četiri poraza, plus poslednju, vrlo bitnu pobedu nad selekcijom Zlatka Dalića koja je zabeležena sa 2:1.

HRVATSKA – PORTUGALIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 3, A divizije)

Sada Zlatko Dalić mora iz sve snage da nategne Vatrene, kako bi obezbedio opstanak u eliti. Neće biti lako, a gledaće se i ka ishodu utakmice Šveđana i Trikolora. U svakom slučaju, a uprkos igre na Maksimiru, Portugalci će biti tim koji će se verovatno pitati za sve. Santosovi momci, a naročito Ronaldo željni su pobede, pošto su ih već Francuzi naterali da s minimalcem priznaju da je rival ipak bio bolji. Hrvatima se zbog toga dobro ne piše, a čemu se nadaju, to je teško reći posle septembarskih 4:1 za Portugaliju.

ŠPANIJA – NEMAČKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 4, A divizije)

Zadržati poziciju lidera grupe za Pancere Joakima Leva biće jako teško. Iskoristili su remi Španije u Švajcarskoj, a pre tri dana, po drugi put dobili Ukrajinu (3:1). Oni sada znaju da ne smeju da izgube ukoliko žele trofej u drugom izdanju LN. Furija je bila bolja od Švajcarske, Serhio Ramos promašio je dva penala i samo zahvaljujući tome izabranici Luisa Enrikea izgubili su prvo mesto. Sada će zaigrati sigurno konsolidovanije, pa Nemce ne čeka ništa na tacni.

ŠVAJCARSKA – UKRAJINA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 4, A divizije)

Sajdžije su sa tri remija zadužile tri boda, što ih smešta na dno Grupe 4. To daje snagu Ukrajini da igra opuštenije, uz veliki vetar u leđa izazvan pobedom nad Švajcarskom od 2:1 u septembru, te Crvenom furijom koja je pred njima pala sa minimalcem. Švajcarci će svakako igrati iz sve snage, kako bi čak i pod pritiskom uzeli sav plen. Treba očekivati da Ukrajinci igraju povučenije. 

CRNA GORA – KIPAR, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 1, C divizije)

Crna Gora se bije za odlazak u viši rang, a definitivni plasman ugrozile su njihove poslednje dve utakmice, odnosno poraz od Luksemburga koji kaska za samo jedan bod, te X u utakmici s Azerbejdžanom. Kipru se smeši plej-aut, definitivno je igrački tanji od Crne Gore, pa ostaje da vidimo šta će se desiti, budući da su gosti još uvek pod utiskom pobede nad Luksemburgom. Poslednji put, Crna Gora je u septembru tukla Kipar sa 0:2.

LUKSEMBURG – AZERBEJDŽAN, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 1, C divizije)

Domaćina je prevario Kipar, ali je teško da će ta akcija uspeti i Azerbejdžanu koji može da se pohvali kako je na poslednje dve utakmice odlazio u remi, od kojih je svakako važniji poslednji, protiv Crne Gore. Inače, Luksemburg je poslednji put u septembru dobio Azerbejdžan sa 1:2. I sada će ova selekcija biti favorit.

URUGVAJ – BRAZIL, 23.55

(Fudbal, Južna Amerika, kvalifikacije za SP)

Malo ko se nadao da će Firmino postići jedini gol za Brazil pri pobedi nad Venecuelom. S druge strane, 0:3 za Urugvaj protiv Kolumbije nisu bili iznenađenje, a sada će biti jako gusto u Montevideu. Istina, Brazil je generalno bolji na međusobnim susretima, ali pošto je ovo više od utakmice za selekciju sa Kavanijem i Suarezom, očekuje se pravi spektakl, sa neizvesnim krajnjim ishodom.

EFES – BAJERN, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Svi parametri favoritskog statusa ukoliko bismo se vodili pozicijom na tabeli su na dvojci. Međutim, nije ni Efes za precrtavanje, naročito nakon tri vezane pobede od kojih je možda i najvažnija ona protiv Olimpijakosa. Dakle, Efes ima svoju snagu, a da ona nije mala govori i niz od četiri uzastopne pobede nad Bajernom. Dakle, Turci nikako ne leže Bavarcima, a kada od njih gube razlika u broju postignutih poena nije ni najmanje zanemarljiva.

BASKONIJA – FENERBAHČE, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Gostujući Fener, bez Nanda de Koloa nije izrazit favorit u Vitoriji protiv Baskonije. Realno, da nije ovog niza od tri poraza, gde se čak i Asvel častio u Fernando Buesa Areni, rekli bismo da domaćin ima makar blagu prednost. Ovako, možda je bolje da gađati poene. Zato, bolje je ne obazirati na tradiciju Fenerovih uspeha protiv Baskonije.

PARTIZAN – UNIKS KAZANJ, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Sašo Filipovski, trener Partizana, ne krije da je Uniks nezgodan rival, ali i ne zaobilazi aktuelni trenutak u kom njegovi puleni imaju pred sobom tri vrlo jake utakmice za samo nedelju dana. Takođe, Nemanja Gordić daje visoku ocenu rosteru Uniksa, pa kaže i da nekolicina igrača protivničkog tima ima vrlo visok učinak kada je reč o broju postignutih koševa. Neće biti lako, pa Partizan mora da igra mudro kako bi izbegao ponavljanje oktobarskog poraza u Kazanju, koji je zabeležen rezultatom 93:70.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara