Zinedin Zidan(©Reuters)
Zinedin Zidan(©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 9. decembar): Liga šampiona na dlanu uz Real sa Menhegladbahom, zatim Golubice sa Volfsburgom i Partizan u Evrokupu

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.12.20. | 07:56

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

AJAKS – ATALANTA, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Odnos snaga je manje ili više egal, a borba će biti velika, budući da Kopljanici za Atalantom zaostaju samo jedan bod. Ajaks je trenutno treći u Grupi D, pa nema mesta premišljanju, odnosno povlačenju pred rivalom s koji je u drugom kolu utakmica okončana s konačnih 2:2. Na tom meču, Tadić je bio strelac sa bele tačke, dok je za Atalantu dva puta mrežu tresao Zapata.

MIDTJILAND – LIVERPUL, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Liverpulovom spisku fali sedam raspoloživih igrača, ali ne verujemo da će to nasekirati Klopa. Nominalno, Midtjiland je rasterećeniji po tom pitanju, ali sve ostalo mu, poput poslednjeg mesta u grupi ne ide naruku. Oni su u drugom kolu već poraženi od Liverpula sa 2:0, a Atalanta ih je najubedljivije savladala sa čak 4:0 u prvom kolu. Danci u petoj rundi protiv istog rivala iskupili tako što su izboksovali remi.

BAJERN – LOK. MOSKVA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Bavarci bukvalno bez stresa mogu da se prošetaju kroz ovaj meč. Sa prvog mesta u grupi, to svakako nije teško, imajući u vidu da Flikova četa usred Minhena čeka poslednju Lokomotivu koju je nemački tim u Moskvi dobio sa 1:2. Pošto Rusi imaju šest igrača van stroja, a nemaju ni naročit motiv za borbu treba razmisliti kako o kombinovanim, tako i o igrama na golove.

INTER – ŠAHTJOR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ko se nadao da se pred šesto kolo u Grupi B, Inter može naći na četvrtom, a Šahtjor na drugom mestu. Međutim, ništa još nije gotovo u ovoj grupaciji, pa će se sad kuvati konačni raspored, moguće je i potpun obrt za ekipu Šahtjora. Naime, gostima fale šestorica, pa će Konte pokrenuti Lukakua i ostale na opštu ofanzivu kako se gosti ne bi odbranili, što im je to uspelo na svom terenu.

MAN. SITI – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Marselj, kao i Olimpijakos ima samo tri boda. Osvjajanje ovih poena zaduženo je upravo protiv Grka u petom kolu, a gol-razlika od 2:10 dovoljno govori o odbrambenoj sposobnosti gostujućeg sastava. Siti po istom osnovu beleži skor od 10:1, što su brojevi koji u svrhu klađenja svakako mogu da posluže kao bet putokaz. Gvardiola će posle X ishoda sa Portom svakako biti neumoljiv, a Marselj bez Radonjića možda i pred nepremostivom preprekom.

OLIMPIJAKOS – PORTO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Porto je pred čistom situacijom na drugom mestu Grupe C, a Olimpijakos gleda u oči nemogućoj misiji. Grci žarko žele da sačuvaju treće mesto, pratiće rezultat Marselja, ali da će im Porto u tom poduhvatu pomagati, to je faktički neizvodljivo. Portugalci su ih u drugom kolu, istina s manjim posedom lopte dobili sa 2:0. Pirej je mesto gde će tu pobedu pokušati da overe. 

REAL MADRID – M`GLADBAH, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Uprkos neočekivanom porazu od Nerazura kod kuće prošle nedelje (2:3) Gladbah sve drži u svojim rukama. Bod u Madridu sigurno vodi dalje četu Marka Rozea, ali u slučaju poraza i uz to pobedu Intera ili Šahtjora, sledi joj eliminacija. I Zidan je pod presijom, mediji mu prete smenom ako ispadne u grupi, što čini u osnovi pozornicu za meč koji bi mogao da se prelomi na ma koju stranu, ali nikako ne bi smeo da bude dosadan.

SALCBURG – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Klasična bitka za drugo mesto Grupe A, pošto Lokosi imaju samo teorijsku, ali ne i realnu fudbalsku šansu da doakaju Bavarcima. Uzgred, Madriđani su nakon pobede nad Salcburgom vezali tri X ishoda, odoleli i Bajernu, pa Salcburg na koga je došli GG4+ protiv Moskovljana nije baš u prilici da domaćinstvo smatra naročitom prednošću. Simeone u goste dakle dolazi po sve bodove, a Salcburg na svojoj travi verovatno ima nameru da se brani, pa koliko tvrda defanziva izdrži.

SPARTAK Ž. – VOLFZBURG Ž, 15.00

(Fudbal, Liga šampiona, žene)

Golubice u šesnaestini finala dočekuju vicešampionke Evrope. Zadatak je i više nego težak, pa naše devojke planiraju da prepišu recept od rukometašica, igraju hladne glave i pokušaju da iskoriste domaći teren. Srećne su zbog toga što su pred meč testovi na novi virus negativni, a one trenažno sasvim spremne. Subotičanke računaju da je uz određeni napor moguće ponoviti uspeh od pre pet godina, kada su sa Volfzburgom igrale 0:0, a zatim u gostima bile poražene sa 4:0.

PARTIZAN – BAHČEŠEHIR, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Eventualnom pobedom nad otpisanim Bahčešehirom, Partizan bi bio se znatno približio narednoj fazi. Podsećamo da je Bahčešehir već ispao iz Evrokupa pa i neće imati neki poseban motiv na utakmici u Beogradu. Turski tim raspolaže jako lošim skorom od 1-7, ali je znao da ima dobre momente kao protiv Huventuda na strani, pa se čak ni on ne sme shvatiti neozbiljno.

IGOKEA – FMP, 18.30

(Košarka, ABA liga)

Neće biti lako Panterima u Laktašima, pa će FMP sigurno na umu imati dešavanja koja su Borac primorala da na istom mestu izgubi meč sa 73:71. FMP u susret ulazi nakon poraza od Cibone, pri konačnih 93:80, a nalazi se na 13. mestu ABA tabele. Pošto je Igokea od poslednjih pet mečeva izgubila samo utakmicu sa Cedevitom u produžecima, jasno je ko ima pravo da bude nametljiviji.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara