Vukašin Vorkapić (©MN Press)
Vukašin Vorkapić (©MN Press)

Vošina krila raspucana pred start Lige Evrope, Zvezda rutinski u Kostolcu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 20:54

Novosađani lako dobili Dubočicu u Leskovcu sa 38:29, dok su crveno-beli savladali Rudar sa 35:29 u prvim mečevima četvrtog kola Super rukometne lige Srbije

Uspela Vošina generalka pred start Lige Evrope u utorak i duel sa hrvatskim vicešampionom Nekseom u Našicama. Srpski šampiona vezao je treću pobedu u Super rukometnoj ligi Srbije. Četa Borisa Rojevića slavila je u Leskovcu protiv Dubočice sa 38:29 (23:12).

Razlika u klasi bila je evidentna od prvog minuta. Za 30 minuta čak 23 lopti u mreži domaćina. Posebno su se istakli krila, Ahmed Sesa i Vukašin Vorkapić sa po sedam golova, dok je Fran Mileta dao četiri. Od bekova najefikasniji je bio Brazilac Žoao Pedro da Silva sa četiri (bez promašaja), dok je na crti odličan bio Miha Kavčić sa pet pogodaka. Milan Milić je opet igrao, jedan gol iz četiri pokušaja, ali tek treba da uđe u formu levoruki bombarder posle skoro jednogodišnje pauze zbog povrede kolena.

Izabrane vesti

Raspoloženiji na golu bio je Fran Lučin sa devet odbrana, dok je Andrej Trnavac zaustavio pet udaraca domaćih rukometaša. Goran Risović sa šest pogodaka je bio najefikasniji kod Leskovačna, dok su Lazar Pavlović i Makedonac Mihail Ivanovski dali po četirii.

Zvezda je živnula, igra sve bolje. Vezala je drugu pobedu. Tim Marka Krivokapića je savladao Rudar u Kostolacu sa 35:29. Raspucan je bio iskusni srednji bek Marko Knežević sa devet pogodaka, pivotmen Veljko Davidović je dao pet, dok su po četiri puta mrežu domaćina zatresli Aleksa Skuban, Miloš Bujišić i Mihailo Šljukić. Na golu je Miloš Kovačević zaustavio 12 udaraca. Luka Đerić i Luka Lazić su postigli po šest pogodaka, dok su golmani imali 12 odbrana, Miloš Vuković sedam, a Miloš Rajičić pet.

Posle samo boda u prva tri kola do prvog trijumfa u sezoni stigao je Obilić koji je na Banjici savladao povratnika u najbolje društvo, Kolubaru sa 33:24. Najbolji kod Vitezova bili su Nenad Mandić sa osam i Marko Popović sa sedam golova. Na golu je blistao Dušan Tasić sa 15 intervencija. Kod Lazarevčana sedam puta mrežu domaćina pogodio je Luka Mikić, a Todor Radović je sakupio 10 odbrana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 4. KOLO

Petak

Dubočica – Vojvodina 29:38 (12:23)

Rudar Kostolac – Crvena zvezda 29:35 (12:18)

Obilić – Kolubara 33:24 (16:11)

Subota

17.30: Radnički Kragujevac – Jugović

18.30: Metaloplastika – Vranje

19.00: Dinamo Pančevo – Partizan



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaRK Crvena zvezdaRK Dubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara