Fudbaleri Novog Pazara (©Starsport)
Fudbaleri Novog Pazara (©Starsport)

Euforija ponovo drma Pazarce, Sivić oduševljen: Mogu misliti kako će biti kad uđemo u Evropu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 17:18

U Kruševac putuje šest autobusa sa navijačima

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Vezane pobede nad kragujevačkim Radničkim 1923 u Novom Pazaru (2:0) i Vojvodinom u Novom Sadu (1:0) oporavile su u jednom momentu prilično uzdrmane Plave i opet probudile evropske snove, iako je u ovoj fazi Mozzart Bet Superlige pomalo deplasirano govoriti o stvarima što vise na dugačkom štapu.

Izabrane vesti

Trenerski vuk Tomislav Sivić potpuno je promenio krvnu sliku ekipe, koja je do njegovog dolaska samo na trenutke pokazivala da je kadra da na terenu pokaže neke dobre strane. Atmosfera u taboru kolektiva sa Jošanice i Raške kudikamo je drugačija u odnosu na kraj avgusta.

Do pauze u prvenstvu sledi još iskušenje podno Bagdale (nedelja, 14.00 – Arena Sport 3 Premium), gde ih čeka Napredak suočen sa serijom od tri poraza.

"Još jedna u nizu veoma zahtevnih utakmica. S obzirom da smo napravili lepe stvari, ovo je prilika da sve to zaokružimo i potvrdimo dobru formu. Značajan trenutak da napravimo iskorak o kojem smo sanjali, da se ne lažemo. Ovog puta to sigurno nećemo propustiti jer bi u suprotnom naša pobeda nad Vojovodinom u Novom Sadu izgubila na značaju. Dočekani smo kako smo dočekani i to nam je dalo veliku dodatnu snagu. Bila je prilika da momci koji sa nedavno došli u Pazar vide koliko se ovde voli fudbal, to nema nigde. Imamo obavezu prema njima i prema svima nama da odigramo dobro i napravimo novi rezultat, kako bismo se našli tamo gde zaslužujemo. Sve ćemo uraditi da tako bude", rekao je Sivić na redovnom brifingu sa novinarima.

Još malo je govorio o dočeku navijača na Gradskom stadionu, po povratku iz Srpske Atine.

"Fantastičan osećaj. Imao sam sreću i privilegiju da sam slično već doživeo. Još jedna lepa uspomena u riznici fudbalskih slika za nezaborav. Mogu da mislim šta će da bude kad uđemo u Evropu. Ako u Kruševcu sve bude kako treba, nećemo morati da slavlje da ostavljamo za Pazar. Kako sam čuo, do sada je za naše navijače obezbeđeno šest autobusa. Ako bog da, tamo ćemo da proslavimo".

Pojedini igrači Napretka često su umali da budu kobni po Pazarce, čak i dok su nosili dresove nekih drugih klubova. Već dugo rekovalescent Nebojša Bastajić jedan je od njih.

"Napredak ima odličan tim. Pojedini momci bili su u Pazaru. Igraju dobar fudbal, pravi fudbal. Gledao sam ih protiv Vojvodine u Bačkoj Topoli, kad su pobedili (2:1). Odlična ekipa, ali lakih protivnika nema. Mi smo, ipak, u nekom naletu kad idemo sa mnogo samopouzdanja. Znamo da će da bude teško, niko nijedne sekunde nije tvrdio drugačije, ali probaćemo da poentiramo. Što se tiče Bastajia, dečko dugo traje na visokom nivou. Odličan je, ali izlazi iz povrede. To nije isto. Naša prednost su nalet u kojem smo i njihovo moranje. Mislim da ćemo da budemo dovoljno pametni da to iskoristimo", veli Sivić.

Letos je Ognjen Mršić stigao u Novi Pazar upravo iz Napretka, dok je nekoliko fudbalera otišlo u suprotnom smeru.

"Vreme je da pokažemo da ovo ništa nije slučajno, da poentiramo treći put zaredom. Bio sam u Kruševcu četiri godine, znam kako razmišljaju. Sigurno da duel s nama vide kao priliku za spas, ali sigurno da se mi pitamo i da je sve u našim rukama. Ako budemo pravi, mi ćemo da izađemo kao pobednici. Na temu dočeka navijača iz Novog Sada, od toga nema ništa lepše jer se fudbal igra zbog njih. Tako nešto što nema baš svaki klub u Srbiji", kaže Mršić.

Visoki štoper uporedio je njegov i sadašnji Napredak.

"Od onih što su igrali sa mnom u poslednjoj liniji, a trenutno su prvotimci, ostao je jedino Nikola Vukajlović. Fenomenalan igrač. Na nama je da nađemo rešenje za njega, što verujem da hoćemo. Još nisam svestan da se vraćam u Kruševac. Jedna lepa emocija, ali ne verujem da je neko motivisaniji da pobedi od mene".

Dobijao je minute u Pazaru i kod prethodnog šefa struke Nikole Trajkovića, ali tek sad je svoj na svome. Sa Andrejom Đurićem trenutno deluje sigurno u odbrambenoj liniji, koja je odolela na poslednje dve utakmice.

"Verujem da mogu još da pružim i pokažem, da to može još bolje. Korak po korak, vraćam se na staro. Zadovoljan sam kako igram", konstatuje Ognjen Mršić.


tagovi

FK Novi PazarTomislav SivićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara