Adam Silver (©AFP)
Adam Silver (©AFP)

Jokić i Dončić pitali da NBA dođe u Srbiju ili Sloveniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 17:31

To ipak neće biti realno, otkriva komesar Adam Silver

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Tema organizacije NBA događaja u Srbiji godinama je aktuelna i to nije nikakva tajna. I zasad sve ostaje samo na želji. Partizan Mozzart Bet je pokrenuo inicijativu da Golden Stejt Voriorsi dođu u Beograd i odigraju prijateljsku utakmicu u čast Dejana Milojevića, ipak to se nije dogodilo i nažalost, pitanje je da li će u skoroj budućnosti.

Izabrane vesti

Ideja da se NBA utakmica odigra u Srbiji ili balkanskom regionu i dalje postoji, to je otkrio komesar lige Adam Silver tokom 'okruglog stola' u Abu Dabiju, na kojem je učestvovala probrana grupa novinara i tokom kojeg se govorilo na razne teme. On je između ostalog poručio da su 'molbe' za realizaciju takvog projekta poslali najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić i prva zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić!

"Želeo bih da kažem, Nikola (Jokić) i Luka (Dončić) su pitali može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju", rekao je Silver.

Nažalost, to neće biti tako jednostavan posao...

"Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu ili ovde u Abu Dabiju, deo je višegodišnje inicijative", objasnio je Silver.

Ušao je komesar NBA lige još dublje u ovu tematiku i zaključio.

"Cenim strast navijača u Srbiji, Sloveniji i Grčkoj, kao i igrača poput Jokića, Adetokunba i Dončića kada je u pitanju inicijativa da se organizuju utakmice u njihovim matičnim zemljama i gradovima. Ipak, nije to lako da se organizuje. To je nešto što ćemo i u budućnosti ozbiljno da razmatramo. Nažalost, organizacija ovih utakmica postaje sve skuplja svake godine i zahteva sve više resursa. Želim da se odužimo tim sjajnim igračima. I znamo koliko je to važno navijačima na tim tržištima. Tako da ćemo nastaviti da razmatramo tu mogućnost".

Crno-beli i dalje ostaju jedini srpski klub koji je igrao protiv NBA klubova. Bilo je to pre 15 godina u porazima od Denvera (70:102) i Finiksa (80:111) u Koloradu, odnosno Arizoni. Kroz istoriju se pamte mečevi čuvenog Splita protiv Nagetsa (129:135) i Niksa (101:117), dok je još davne 1988. godine reprezentacija Jugoslavije odmerila snage sa Boston Seltiksima (85:113).


tagovi

NBA ligaAdam SilverNikola JokićLuka DončićJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara