Janik Siner (AFP)
Janik Siner (AFP)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 2. septembar): Tenis zanimljiviji od fudbala

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 08:00

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas

VOŽDOVAC - SLOVEN RUMA, 20.00

(Fudbal, Srbija 2)

Izabrane vesti

Zmajevi žele ekspresan povratak u Mozzart Bet Superligu, ali nisu dobro ušli u sezonu. U prošlom kolu izgubili su od poslednjeplasiranog Trajala, pa iz četiri kola imaju sedam bodova što je tri više od današnjeg rivala. Gosti su u boljem momentumu jer su u prošlom kolu savladali Radnički iz Sremske Mitrovice i u pozitivnom raspoloženju putuju u Beograd.

BORAC BL – GOŠK, 21.00

(Fudbal, BiH 1)

Banjalučani nisu uspeli da izdrže protiv Ferencvaroča na svom stadionu u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope. Iako su poveli u produžecima, naivno su poklonili penal rivalu, a onda i u penal seriji ostali bez grupne faze drugog po važnosti UEFA takmičenja. Ipak, prvi put u svojoj istoriji biće deo grupa na međunarodnoj sceni, pošto će igrati Ligu konferencije. GOŠK koji ima četiri poraza na startu sezone trebalo bi da bude samo nešto teži trening po domaći sastav.

EIBAR - LEVANTE, 19.00

(Fudbal, Španija 2)

U dva meča ovih rivala prošle godine na stadionu Eibara oba puta gosti su poveli, ali ne i sačuvali prednost. Bilo je 1:1 i 3:1 za Eibar, koji je i ovaj put blagi favorit. Posle dva kola Segunde oba tima su na po četiri boda.

ELČE - KORDOBA, 21.00

(Fudbal, Španija 2)

Elče traži prve bodove ove sezone. Ako na svom stadionu ne pobedi Kordobu, koja je na jednom bodu, teško ći ih osvojiti negde drugo. Mečevi ovih rivala retko donose više od dva gola, pa bi bilo iznenađenje da se to desi ovaj put.

AMED - KOČAELI, 20.00

(Fudbal, Turska 2)

Gosti stižu sa tri vezane pobede na startu drugoligaške trke u Turskoj, dok domaćin traži prvu pobedu. Da bi stigao do nje, moraće da počne da daje golove. Fudbaleri Ameda još nisu zatresli mrežu rivala ove sezone, ali i ne primaju često golove. U tri utakmice njihov golman je jednom savladan. Kočaeli ima gol-razliku 5:2.

SALFORD - MK DONS, 21.00

(Fudbal, Engleska 4)

U donjem domu engleskog četvrtoligaškog karavana nalaze se ove dve ekipe nakon što su odigrale po tri meča. Salford je na dva boda, MK Dons na tri. Dosadašnja dva okršaja pripala su Donsima sa 3:1 i 4:2. U prošlom kolu savladali su Karlajl sa 3:0, mada u ostalim mečevima nisu bili efikasni. Salford još manje.

U. KLUŽ - DINAMO B, 20.30

(Fudbal, Rumunija 1)

Derbi kola rumunskog prvenstva igra se u ne baš popularnom terminu, ponedeljkom. Kakogod, i jedni i drugi žele da zadrže kurs pozitivnih rezultata i ostanu bliži vrhu nego sredini tabele. Osim u osmini finala kupa 2017. Universitatea nema poraz od bukureštanskog Dinama, a prošli meč je završen remijem 3:3.

HOBRO - B 93, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Zahuktava se dansko prvenstvo, ovo je poslednji meč osmog kola, a domaćin je u nešto boljoj poziciji. Hobro ima 11 bodova, ali i ubedljiv poraz od vodećeg Odenzea iza sebe sa 0:3, dok je B 93 posle tri uzastopna poraza uspeo da osvoji četiri boda. Biće ovo duel ekipa koje ne postižu veliki broj golova, pa ih ne treba očekivati ni u međusobnom okršaju. U martu ove godine bilo je 1:1.

JANIK SINER - TOMI POL, 02.30

(Tenis, US Open)

Ispadaju favoriti u Njujorku, takmičenje je već završeno za Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, ali se prvi na ATP rang listi i prvi nosilac turnira, Janik Siner, dobro drži. Sa samo jednim izgubljenim setom u prva tri meča stigao je do osmine finala, gde za rivala ima domaćeg tenisera Tomija Pola. Dosad su se sastali tri puta, a Italijan vodi sa 2:1 u pobedama.

NUNO BORHES - DANIL MEDVEDEV, 19.30

(Tenis, US Open)

Dosad su Portugalac i Rus imali dva međusobna okršaja i to oba ove godine. Rus je slavio prvo u osmini finala Australijan opena sa 3:1 u setovima, a potom i na startu Halea sa 2:0. Ipak, većina setova protekla je u neizvesnoj borbi.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara