Kori Volden, C. zvezda (©MN Press)
Kori Volden, C. zvezda (©MN Press)

NAJAVA DANA (petak, 13. novembar): Real u crveno-belom Beogradu, preostala čudesa Evrolige, plus Afrikanci na dlanu

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.11.20. | 08:07

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NIGERIJA – SIJERA LEONE, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Nigerija je lider kvalifikacione Grupe L, raspolaže sa šest bodova iz dve utakmice, a pred njom je nejaki Sijera Leone. Međutim, ovaj tim je uprkos poslednjeg mesta u grupi na ukupno dve utakmice primio tek dva gola, pa će svakako defanzivom pokušati da uspori pokušaje Nigerije da povede u ranoj fazi meča. Da se ne zavaravamo, šanse Sijera Leonea su vrlo tanke, što potvrđuje i njihova istorija koja broji preko godinu dana bez pobede. 

MALI – NAMIBIJA, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Gvineja je prva u Grupi A, ali Mali može da je sustigne, budući da s utakmicom manje ima četiri boda, naspram njihovih sedam. Namibija je odličan partner za sticanje nova tri poena, o čemu svedoči i poslednji poraz večeras gostujuće selekcije od Gvineje pri konačnih 2:0. U svakom slučaju, Mali će biti u punoj prednosti, jer po fudbalskim parametrima ova selekcija je znatno jača. 

TUNIS – TANZANIJA, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Sa fudbalskog stanovišta, svako poređenje Tunisa sa Tanzanijom neumesno je zbog objektivne snage koji poseduje ekipa domaćina. Međutim, opomena da je sve moguće, Tunisu stiže s primera Ekvatorijalne Gvineje koju je Tanzanija u prvom kolu dobila sa 2:1. Na konto tog primera, očekuje se da Tunis odigra oprezno za treću pobedu u grupnoj fazi kvalifikacija za Kup afričkih nacija.

 KOLUMBIJA – URUGVAJ, 21.30

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

Urugvaj je u drugom kolu poražen od Ekvadora sa 4:2, što je samo po sebi debakl, ne zbog gubitka bodova, već zbog bušne odbrane koja je primila previše golova. Kolumbija trenutno ima pobedu nad Venecuelom i remi sa Čileom. Čini se da će Urugvaj na gostovanju igrati u podređenoj ulozi, uz opasku da poslednje dve partije ovog tima ukazuju na potencijalno dosta golova i na njihovim narednim nastupima.

SARAGOSA – OVIJEDO, 21.00

(Fudbal, Španija 2)

Saragosi se beži od fenjeraškog društva, a ni Ovijedo nije daleko, tačnije svega tri boda daleko je od situacije u kojoj se nalazi domaćin koji je trenutno 18. na tabeli. Međutim, Saragosa ima tri X ishoda, bez slavlja sa poslednjih pet utakmica, dok Ovijedo svakako hrabre vezane pobede u poslednja dva kola. Kako bilo, Ovijedo je u julu poslednji meč para dobio sa 2:4, a na dva uzastopna viđanja ovih timova dolazila je GG4+ igra.

CRVENA ZVEZDA – REAL MADRID, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Utakmicom sa Realom, nastavlja se izuzetno teška novembarska serija utakmica za crveno-bele. Zvezda je umorna od puta, pošto je u sredu u Lionu slavila sa 68:89. Kapiten Branko Lazić pred ovaj meč ocenio je da Beograđani imaju šansu ukoliko izbegnu greške, ocenjujući rivala kao uigranog, iskusnog i vrlo opasnog, što potvrđuju i poslednje vrlo dobre partije ovog tima, kako u Evropi, tako i na ACB parketu.

PANATINAIKOS – EFES, 20.00

(Košarka, Evroliga)

U načelu, Efes bi mogao da slavi u gostima, ali ne i da zaigra na sigurno slavlje protiv Panatinaikosa koji zapravo ima dovoljno pojedinaca koji mogu da nadigraju Turke. Tačno je, izgubio je Panatinaikos od CSKA pred ovaj susret, ali je zatim na grčkom parketu dobio PAOK, što znači da će Efes biti pod pritiskom u želji da dođe do sedme uzastopne pobede u svim takmičenjima.

BAJERN – VALENSIJA, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Bavarci su u načelu tek nešto bolji, od početka su u produžecima svoj parket dali jedino Milanu, i to u produžecima. Valensija je opasna, a od tri meča u gostima izgubila je jedino od CSKA sa 84:75. Inače, ove dve ekipe su se poslednji put prijateljski srele u septembru, u meču koji je Valensija dobila sa 84:76. Ovaj rezultat treba uzeti u obzir samo u svrhu procene eventualnog broja postignutih koševa na meču, ali ne i kao parametar u proceni igre na pobednika susreta osmog kola Evrolige.

LION – ZENIT, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Zenit zaista nema lošu ekipu, ali je na protekloj utakmici izgubio od Olimpijakosa sa 66:75. Nema sumnje da će sada igrati na pobedu protiv Liona koga je Zvezda u sredu nadigrala sa 68:89. Pitanje je na koliko otpora su domaći sposobni, pa bi shodno reputaciji rostera Zenita, koš razlika u odnosu na susret sa Zvezdom mogla da ukaže i na rasplet narednog meča za francuski tim.

GRAN KANARIJA – TRENTO, 21.00

(Košarka, Evrokup)

Trento ima svih šest pobeda u Grupi D. Gran Kanarija izgubila je mečeve sa Cedevitom i Nanterom, a može se sasvim slobodno tvrditi da ima znatno slabiji tim od Trenta. U svakom slučaju, od Italijana treba očekivati ofanzivnu igru, bez bilo kakvih popuštanja domaćinu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara