Milojević branio kao Borjan, Ivanić i Falčineli pronašli lek

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 18:53

Crveno-beli i pored brojnih promašenih zicera slavili protiv Bačke – 2:0

Korner za kornerom, zicer za zicerom, prečka, stativa, blago igranje sa nervima navijača i na kraju – autoritativna pobeda. Taj put su prošli igrači Crvene zvezde tokom duela sa Bačkom, ali posle silnih promašenih prilika u prvom poluvremenu, podigli su nivo igre i na kraju upisali još jedan rutinski trijumf – 2:0. Pre nego što su Ivanić i Falčineli postavili stvari na svoje mesto, golman gostiju Aleksa Milojević činio je čuda. Isfurstirao je ofanzivce crveno-belih Milojević odbranama u stilu Milana Borjana, imao je podršku užeg dela odbrane, ali protiv streljačkog voda Dejana Stankovića nije imao podršku ostatka tima.

Za srpskog šampiona je najvažnije da se autoritativno oprostio od domaćih utakmica u 2020. godini, upisao još jednu utakmicu bez primljenog gola i priod nesavladivosti popeo na impresivnih 670 minuta. Blagu golgetersku krizu pogotkom posle akcije Veljka Nikolića, prebordio je Dijego Falčineli, dok je Mirko Ivanić matom u 46. minutu pokazao da ove jeseni ima fudamentalan značaj za igru srpskog šampiona. Tačno da ima do umora, posle duela u Češkoj i evidentne iscrpljenosti, ali ako bude tražio negativnosti iz večerašnjeg događaja, onda je to realizacija. Zvezda je propustila priliku da možda ugrozi i najubedljiviju pobedu u prvom delu sezone, onu protiv Voždovca.

Izabrane vesti

Jedna od najslabijih ekipa Superlige, sudeći po bodovnom saldu, od prvog minuta sudijskog zvižduka u Ljutice Bogdana uvukla se u krilo golmanu Aleksi Milojeviću. Delovalo je da je pitanje vremena kada će crveno-beli probiti defanzivni bedem Bačke, u meču koji je ličio kao jaje jajetu na neka prethodna Zvezdina iskušenja. Vrlo respektabilna postava srpskog šampiona, sa samo tri izmene u odnosu na gostovanje Liberecu, zaspipala je gol gostiju sa svih strana.

Pored nedostatka završnog pasa, Zvezdu su mučile i „borjanovske“ moći čuvara mreže Bačke Alekse Milojevića. Mladi čuvar mreže bio je apsolutni heroj provg poluvremena, jer sve što je išlo u njegov gol školski je pokupio. A išlo je mnogo toga. Samo je štoper Crvene zvezde Nemanja Milunović, posle brojnih prekida, imao četiri situacije da Zvezdi olakša ostatak meča. Italijan Falčineli je pogodio prešku, uz pomoć već pomentog Milojevića, Parađina je skrenuo loptu do stative posle centaršuta Bena i zaokružio neverovatan statistički niz kluba sa Marakane. Od početka sezone crveno-beli su 18 puta pogađali okvir gola.

Imali su tokom prvog poluvremena susreta sa Bačkom i neverovatnih 13 kornera, slobodan udarac sa 20 metara, niz povratnih lopti, 11 šuteva ka golu rivala. Međutim, ništa nije moglo da prođe pored budnog Alekse Milojevića. I pored toga što je vreme brzo prolazilo, crveno-beli nisu pokazivali znakove nervoze. Retko kada je Dejan Stanković ustajao sa klupe, jer je bio ubeđen da će njegov tim veliku dominaciju naplatiti golom. Ipak, Bačka je izdržala, uspela čak i da pripreti preko Luke Pičašića kada je Zoran Popović lepom reakcijom sačuvao prethodne cifre Milana Borjana i 580 minuta bez gola.

Blagi strah zbog duple nule na crveno-beloj strani Topčiderskog brda sakrio je Mirko Ivanić već u 46. minutu. Veštao je reagovao iskusni vezista posle šuta Bena i odbijene lopte Milojevića, i volejom je sproveo u mrežu. Ekspresno je Ivanić nagradio, Dejana Stankovića za odluku da od početka drugog poluvremena zaigra sa dvojicom napadača. Bačka je i posle primljenog gola slabo izlazila visoko i tražila šansu da ugrozi Zorana Popovića.

Igra na jedan gol, onaj ispred Alekse Milojevića, morala je da za posledicu ima drugi gol crveno-belih. Dugo je trajao crveno-belih, na kraju je veštim driblingom Nikolić uspeo da napravi višak, šutira na golu, i pomogne Dijegu Falčineliju da posle jednomesečnog posta postigne pogodak. Sedmi u prvenstvu.

CRVENA ZVEZDA – BAČKA 2:0

/Ivanić 46, Falčineli 56/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Dragan Čolović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Gobeljić (od 46. Gajić), Pankov, Milunović, Rodić (od 67. Eraković) – Sanogo, Petrović (od 46. Boaći) - El Fardu Ben (od 67. Vukanović), Nikolić, Ivanić – Falčineli (od 77. Pavkov).

BAČKA (4-2-3-1): Milojević – Parađina, Rađen, Zdravković, Mijatović - Stojanović, Škorić - Ratković (od 72. Velemir), Eskić (od 60. M. Stojanović), Gavrić - Pisačić.



tagovi

El Fardu BenDejan StankovićMirko IvanićDijego Falćineli

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara