Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi je spreman, a Argentincima i klupa ima zube

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 23:00

Paragvaj drhti

Evropljani su upravo završili kvalifikacije za kontinentalnu smotru, u Južnoj Americi već se biju bitke oko Mundijala u Kataru 2022. Svih 10 reprezentacija jedna protiv druge, četiri ih idu direktno na Svetsko prvenstvo, peta će u baraž. Argentina bi morala u prvih četiri, mada se još sećaju prethodnih kvalifikacija u kome su visili Gaučosi sve do poslednjeg kola kada je het-trik Lionela Mesija srušio Ekvador.

Na samom Mundijalu 2018. film strave i užasa za Argentinu, samo je Mesi igrao, ostali su se šetali čekajući da Barselonino čudo nešto uradi. Na kraju poraz od kasnijeg šampiona Francuske u osmini finala, nije to ni toliko loše rezultatski koliko je izgledalo na terenu još u grupnoj fazi. Mučili su se sa Islandom (1:1), pregazila ih je Hrvatska (3:0), na kraju su prošli zahvaljujući pogotku Markusa Roha u 86. minutu susreta sa Nigerijom i svi su se uplašili da će Mesiju konačno dojaditi da iznova i iznova ispada budala, samo zato što niko drugi ne želi da preuzme odgovornost.

Izabrane vesti

Ipak, molili su ga da ostane i on je opet tu, zdrav i spreman za duel sa Paragvajem, iako je bilo skepse oko stanja Mesijevog zgloba pred meč trećeg kola kvalifikacija. Na kraju je Lionel Skaloni mogao da odahne, igraće Mesi, a igraće i Lautaro Martinez i Martinez Kvarta, još dvojica nad čijom je glavom visio znak pitanja.

Neće ipak Argntina biti kompletna, Markos Akunja, Roberto Pereira, Paulo Dibala, Toto Salvio, Serhio Aguero, Herman Pecela, Huan Fojt, svi oni su van stroja. 

Međutim, ima Argentina dovoljno dugačku klupu, bar za Paragvaj, koji je u prva dva kola kao domaćin igrao nerešeno sa Peruom, a onda kao gost savladao nejaku Venecuelu. Neće pride ni Paragvajci biti kompletni, Argentinac na njihovoj klupi Eduardo Berizo neće moći da računa na Blasa Riverosa, stradao je ligament kolena, te Andresa Kubasa i Lorenca Melgareha.

A da se vratimo malo na Skalonijevu klupu, na njoj će sedeti i asovi kakvi su povratnik Anhel Di Marija, pa Đovani Lo Selso, Hoakin Korea

Već su pali Ekvador i Bolivija, morao bi i Paragvaj. Mada neće biti lako.

PROJEKTOVANE STARTNE POSTAVE

Argentina (4-3-3): Franko Armani – Gonzalo Montijel, Lukas Martinez Kvarta, Nikolas Otamendi, Nikolas Taljafiko – Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Ezekijel Palasios – Lionel Mesi, Lautaro Martinez – Lukas Okampos.

Paragvaj (4-3-3): Antoni Silva – Robert Rohas, Gustavo Gomez, Žunior Alonso, Omar Alderete – Gaston Himenez, Anhel Kardozo, Matijas Vilasanti – Anhel Romero, Dario Leskano, Migel Almiron.

JUŽNA AMERIKA – KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 – 3. KOLO

Četvrtak

21.00: (3,90) Bolivija (3,45) Ekvador (1,98)

Petak

01.00: (1,38) Argentina (4,60) Paragvaj (9,00)

21.30: (2,15) Kolumbija (3,25) Urugvaj (3,60)

Subota

00.00: (1,92) Čile (3,45) Peru (4,10)

01.30: (1,20) Brazil (6,75) Venecuela (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArgentinaParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara