(©Reuters)
(©Reuters)

Lukas Barios i Himnasija eliminisali San Lorenco, na potezu je Banfild (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 02:11

Mirovale su mreže sve do 75. minuta, a onda je usledila kiša golova

Paragvajski napadač Lukas Barios najzaslužniji je što Himnasija već sada nije raskrstila sa šansama za prolazak grupe u Kupu Dijego Armando Maradona. Himnasija je na gostovanju San Lorencu slavila sa 2:1.

Za oba tima postojao je samo plan A – pobeda. Svaki drugi ishod i Himnasiju i San Lorenco isključivao je, značio je eliminaciju iz Kupa Dijego Armando Maradona. Trijumf im je ostavljao šanse i nadu, ali odavno nisu oni ti koji se pitaju o prvom mestu u grupi B. Sve konce u svojim rukama drži Banfild.

Izabrane vesti

Vremešni Lukas Barios podsetio je na dane kada je igrajući u dresu Borusije Dortmund carovao u kaznenom prostoru.

Pritisak je sputao i jedne i druge, nisu uspevali da otvore rivala, a u završnih 15 minuta su morali da krenu na sve ili ništa. Više nije bilo vremena za traćenje. Pesak u satu je lagano curio, a prvi potez ka osvajanju tri boda povukla je Himnasija u 75. minutu. Gosti su iskoristili prekid igru kako bi došli u vođstvo, ali će se ispostaviti da se neće dugo radovati. Viktor Ajala izveo je slobodan udarac sa desnog boka, na loptu je naleteo Erik Ramirez i sproveo je u mrežu.

Laknulo je igračima Himasije i Marijanu Meseri, ali dok su se oni osvestili opijeni golom, domaćin je uzvratio udarac. Prvo ubacivanje Oskara Romera iz kornera nije dovelo do željenog ishoda, ali je Romero nakon što je lopta ponovo došla kod njega u noge izbacio čuvara, poslao kvalitetniji centaršut na drugu stativu, a tamo se šunjao njegov prezimenjak. Anhel Romero šutirao je glavom skoro iz mrtvog ugla, a lopta je uz određenu dozu sreće odlučila da završi sa one strane linije.

Lukas Barios je heroj Himnasije. Bivši igrač Borusije Dortmund, moskovskog Spartaka, te brazilskih velikana Palmeirasa i Gremija ispratio je kompletnu akciju njegovih saigrača, našao se na pravom mestu i ćušnuo loptu u gol minut pre kraja regularnih 90.


KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - DRUGA FAZA, 4. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

San Lorenco - Himnasija 1:2 (0:0)

/Romero 78 - Ramirez 75, Barios 89/

Utorak

01.30: (2,25) Taljeres (3,10) Banfild (3,20)



tagovi

Argentina 1Lukas Barios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara