Kup kralja: Barsa i Sevilja triput u tri sedmice

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.02.21. | 13:55

U drugom polufinalu Bilbao favorit protiv Levantea

Finale pre finala u Kupu kralja za sezonu 2020/21. Sastaće se Barselona i Sevilja na pretposlednjoj stanici do trofeja, odlučeno je žrebom polufinalnih parova u prostorijama Fudbalskog saveza Španije.

Pre nego što se pristupilo izvlačenju kuglica, legenda Atletika Bilbaoa, Aric Aduric, poželeo je da izbegne Katalonce i upravo je njegova ruka spojila Blaugranu sa ove sezone opasnim Andalužanima, što je duel koji prvilači najveću pažnju u završnici takmičenja.

Izabrane vesti

Dva tima su se sastala ove sezone u prvom delu prvenstva kad je na stadionu Nou Kamp bilo 1:1, tako što je Luk de Jong doveo goste do prednosti u osmom, a poravnao Felipe Kutinjo već u desetom minutu. Kako je za 28. februar zakazan i prvenstveni duel na „Pishuanu“, to znači da će za tri sedmice dva tima odigrati čak tri utakmice.

Drugi polufinalni par čine Atletik Bilbao i Levante. Ovde Baski važe za blagog favorita, kako zbog činjenice da su nedavno, baš preko Barse, osvojili Superkup Španije, tako i usled činjenice da su se specijalizovali za kup takmičenja. Bilbao je prošle sezone dogurao do finala Kupa kralja, ali duel sa pokrajinskim rivalom, Real Sosijedadom, zbog pandemije virusa korona, pomeren je za ovu godinu i biće održan 3. aprila.

Prvi polufinalni mečevi ovosezonskog izdanja zakazani su za 9. i 10. februar, revanši su 2. i 3. marta, a finale Kupa kralja na programju je 17. aprila 2021. na stadionu La Kartuha u Sevilji.


tagovi

Kup kraljaBarselonaAtletik BilbaoSeviljaLevantePrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara